Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pudink je chutný sladký dezert, který je pro všechny dobře známý již po generace. Sametově hladký krém doplňujeme nejčastěji piškoty a také kousky ovoce. Skvěle poslouží i jako náplň do koláčů, šátečků či buchet.

Pudink je po generace milovaný dezert, a to jak dětmi, tak dospělými. Nejčastěji se připravuje v instantní formě z prášku, který existuje v mnoha příchutích, případně z domácích surovin. Podávat ho můžete teplý i studený, ozdobený ovocem.

Kolik pudinků na litr mléka

Připravit pudink z koupeného prášku není nic složitého a mnoho z nás s tímto dezertem začínalo své kuchařské umění.
  • Rozpočítat množství mléka a pudinkového prášku je naprosto snadné, na každých 500 ml mléka budete potřebovat 1 sáček pudinku. Správné množství je vždy uvedeno na obalu pudinkového prášku.
  • Na 1 litr mléka je tudíž potřeba 2 sáčky pudinkového prášku.

Tip: Pokud však budete připravovat pudinkový krém, řiďte se vždy konkrétním receptem, abyste dosáhli požadované hustoty. Obvykle se vaří 2 sáčky pudinku na 0,5 litru mléka.

Pudinkový krém dokonale doplňuje buchty, řezy, ale i křehká máslová těsta. Přelít s ním můžete také oblíbené dukátové buchtičky. Vyzkoušejte jednoduchý moučník s pudinkovo-smetanovým krémem podle videoreceptu, třeba k šálku odpolední voňavé kávy.

Komentáře

Další tipy a triky