Pudink s příchutí černého bezu

casino Kuchař: casino

Pro začátečníky 7 názorů

Suroviny

1 vanilkový pudink (v prášku)
500 ml mléka
cukr
3 květy černého bezu (oprané ve vodě)
(máslo)
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V polovině mléka krátce povaříme bezové květy.

  2. Odvar přecedíme, osladíme a dáme na oheň.

  3. Ve zbytku studeného mléka rozmícháme pudinkový prášek a vlijeme do horkého mléka.
    Pro zjemnění můžeme přidat kousek másla.

  4. Mícháme, povaříme, rozlijeme do misek a dáme chladit, nebo použijeme jako teplý přeliv např. na dukátové buchtičky (u nás na povidlové buchty, na piškot)

Poznámka

Bezový odvar lze zmrazit a podle chuti uvařit bezový pudink třeba na vánoce

Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím…

Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…

Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…

Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 49 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pudink s příchutí černého bezu

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    casino: Použila som prvý, ktorý mi padol pod ruku: Dr. Oetker. Vyskúšam s iným. ;-)

    Odpovědět

  • casino casino(autor receptu)

    tejaja:
    Jj, to by mohlo být ono:-)
    Použil jsem jakýsi levný, neznačkový pudink který používám na pečení...
    ...akorát mě překvapilo, že ve složení je uvedený kukuřičný a ne násobně levnější bramborový škrob... :-O

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    casino: Napadlo ma, že to mohlo byť aj iným druhom pudingu (iný výrobca), ktorý bol v mojom prípade viac aromatizovaný a prebil vôňu a chuť bazy. Vyskúšam s iným pudingom.;-)

    Odpovědět

  • casino casino(autor receptu)

    tejaja:
    Zajímavé...
    Možná tuto specifickou vůni vnímáme rozdílně... :-)
    Opravdu jsem mléko aromatizoval pouze třemi květy a povařil krátce (odhadem pouze 3 minuty) a přišlo nám to tak akorát
    No, je to zajímavé, že :-K
    Děkuji za fotečku:yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Nedalo mi to, vyrazila som po bazu. Žiadne pranie sa nekonalo (súhlasím s hospodyne). Mimochodom, toto platí aj pre púpavové medy a pod., to najhodnotnejšie, čo kvety majú, teda peľ, sa spláchne preč.
    Varila som asi 7-8 min, možno som mala dlhšie. Jemnučkú príchuť bolo cítiť, ale veľmi málo. Po varení v mlieku bolo cítiť aj chuť aj vôňu, ale po pridaní pudingu sa to zjemnilo. Ak by som robila druhý raz, pridám viac kvetu a dlhšie možno povarila. V každom prípade je to zmena. ;-)

    Odpovědět

  • hospodyne hospodyne

    já bych bez neprala, vypláchla bych si voňavý nektar.Případné živočichy bych přecedila.:-*

    Odpovědět

  • casino casino(autor receptu)

    Sambucus nigra?
    Někde začíná kvést, někde je v plném květu, někde odkvétá...
    No, nejvyšší čas odzkoušet, že :-)

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo