Krupicová kaše s máslem a skořicí podle ČSN: Zavzpomínejte na pohádku mládí
Pamatujete na hebkou krupicovou kaši od babičky? Jednou nám ji posypala skořicí, jindy zase čokoládovými hoblinkami, kakaem nebo lentilkami, které ji krásně zabarvily. A právě kvůli vzpomínkám je pro nás tak cenná.
Krupicová kaše je oblíbeným sladkým pokrmem většiny dětí, proto ji umí připravit nejspíš každá hospodyňka. Není na tom vůbec nic složitého a finální dochucení si zvolíte podle svých preferencí. Připravte si tuto nestárnoucí klasiku s námi.
Mohlo by vás zajímat
Jak připravit krupicovou kaši podle ČSN
Na 4 porce kaše budete potřebovat 1200 g mléka, špetku soli, 240 g krupice, 120 g moučkového cukru, trošku mleté skořice (podle chuti) a 120 g másla.
- Do vařícího, lehce osoleného mléka vsypte (za stálého míchání) prosátou krupici a zvolna vařte do zhoustnutí kaše do vámi požadované konzistence.
- Jednotlivé porce posypte směsí moučkového cukru se skořicí a nakonec kaši přelijte rozpuštěným máslem.
- Kaši můžete dozdobit čerstvým ovocem a podávejte ji ihned po uvaření. V případě, že ji připravujete jen na mlsání, postačí vám na porci 1/3 množství.
Tip1: Abyste předešli nežádoucím hrudkám v kaši, předem namočte zhruba v 1/3 celkové dávky mléka všechnu krupici. Zbylé 2/3 mléka dejte vařit podle postupu. Předejdete tak hrudkám, ale také docílíte její znatelně jemnější konzistence a chuti.
Tip2: Krupicovou kaši můžete posypat také moučkovým cukrem smíchaným s nastrouhanou čokoládou, kakaem, ale také například strouhanými jablky. Malým dětem se pak kaše často sladí přírodními sirupy nebo ovocným pyré.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
V jaké podobě máte pohádku mládí nejraději vy? A věděli jste, že krupicovou kaši můžete bez obav připravit i naslano? Napište nám své zkušenosti a tipy do komentářů, rádi se inspirujeme vašimi zkušenostmi. Přejeme pohodové vaření.
Čerpáno z knihy Receptury teplých pokrmů
Komentáře