Kaše: Ať už nasladko či naslano, vždy ji budete s jistotou milovat
Kaše je jedním z nejstarších pokrmů připravovaných lidmi po celá staletí. Její podoba se však poměrně dost vylepšila, navíc si nyní můžete vybrat z nepřeberného množství druhů. Můžeme si vychutnat sladkou kaši k snídani, nebo třeba bramborovou kaši k obědu.
Sladké kaše
Sladké kaše jsou často bohaté na sacharidy a vlákninu, což poskytuje tělu energii a podporuje trávení - jsou totiž nejčastěji vyrobeny z výživných obilovin. Nejoblíbenější je bezesporu kaše z ovesných vloček, ale i kaše rýžová, pohanková, ječná, krupicová nebo například kukuřičná či kaše z různých semínek. Sladká kaše je také oblíbeným pokrmem pro kojence a batolata.
Tip: Nechcete-li trávit čas s vařením, připravte si kaši přes noc, nebo zkuste různé varianty instantní kaše, která se jen vmíchá do mléka či vody.
Slané kaše
Druhou variantou jsou slané kaše. Spadají sem především přílohové kaše, jako je bramborová, batátová či třeba dýňová, nebo luštěninové kaše (například hrachová) jako hlavní jídlo. Ve slané verzi však můžete připravit i například kaši z ovesných vloček, stačí přidat sůl a třeba zeleninu.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Fit salát
Přidáno před 7 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 11 hodinami
Francouzský toust
Přidáno před 17 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 18 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
Přečtěte si Zobrazit více
Vše, co musíte vědět o bezu: Černý léčí, z červeného je skvělý džem. Který vás může otrávit?
Holka u plotny radí: Jak na smažené třešně v obálce od paní Karoliny? Staročeský recept dá vyniknout chuti čerstvého ovoce
Vánoce v době Karla IV.: V podhradí se jedly placky s medem a kaše, na hradě se servírovali pečení drozdi a vlaštovky