Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Medovníkové kuličky plné ořechů: Připravte toto lahodné cukroví s názorným videem
Zdroj: Toprecepty

Medovníkové kuličky jsou chutné cukroví, které se krásně vejde do jednoho sousta. Je až fascinující, že do tak minimalistického dezertu lze zakomponovat úžasnou pestrost chutí. Jedná se vlastně o mini variantu medovníku, na který si každý netroufne, ale v případě kuliček je postup velice snadný.

Medovníkové kuličky jsou výbornou volbou pro tvoření cukroví. Jsou nejen báječně snadné na přípravu díky tomu, že se nemusí péct, jsou také chuťově naprosto famózní, zkrátka dokonalé. Sladký med a karamel krásně provoní vaši kuchyň, a ořechy se postarají o chuťovou pestrost. Spolu s těmito kuličkami se bude krásně doplňovat i jiné nepečené cukroví, například kokosové Rafaelo kuličky.

Jak připravit medové kuličky s ořechy

Medovníkové kuličky jsou výborným a na přípravu mimořádně snadným cukrovím, které by bylo škoda nechat bez povšimnutí. Pokud patříte mezi milovníky medovníků, určitě neváhejte a do kuliček se pusťte. Recept, který vás naučíme, je navíc perfektně obohacený namletými ořechy.

  1. Na jednu dávku medovníkových kuliček budete potřebovat 1 balení medových plátků (145 g), 1 lžíci medu, 0,5 konzervy karamelového Salka, 100 g másla a 3 lžíce mletých ořechů (můžete požít například vlašské nebo lískové). Dále využijete mleté ořechy na obalení kuliček, množství si upravte podle potřeby.
  2. Nejprve nadrťte nebo namixujte medové plátky a nasypte je do mísy.
  3. Dále do mísy přidejte med, karamelové Salko, máslo a také mleté ořechy.
  4. Tip: Karamelové Salko si snadno připravíte doma, pokud se vám je nepodaří v předvánočním čase koupit.
  5. Těsto na kuličky důkladně vypracujte a nechte uležet v lednici, ideálně do druhého dne. Chutě se báječně propojí a s těstem se bude krásně pracovat.
  6. Z hmoty odebírejte části podle toho, jak velké kousky cukroví chcete připravit. Z každého kousku těsta pečlivě vytvarujte kuličku. Nejspíš vás bude sladká hmota svádět k ochutnávání, doporučujeme ale vydržet a dojít ke kýženému výsledku.
  7. Kuličku vždy obalte v připravených mletých oříšcích.
  8. Hotové kuličky se dají krásně naaranžovat do malých papírových košíčků. Lze je uschovat na následující dny nebo servírovat vzápětí po jejich dokončení.

Medovníkové kuličky patří mezi cukroví, které se připravuje až na poslední chvíli a dokáže příjemně provonět kuchyň. Do kuliček můžete využít i nepovedené kousky perníčků (polámané nebo méně pěkné tvary). Uvidíte, že za medovníkové kuličky sklidíte velkou chválu a všichni budou chtít ochutnávat. Doporučujeme si to ověřit.

Přejeme příjemné vánoční chvíle a dobrou chuť.

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli