Fleky se zelím

znamenivah Kuchařka:

Doba přípravy: 50 minut PT0H50M 3-5 porcí Bezmasá jídla 12 názorů

Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů
Přidat další fotografii
512

Suroviny

hlávkové bílé zelí
olej
sůl
mletý pepř
fleky
uzený bok či jiné uzené maso (popřípadě opečený špekáček)
(schválně neudávám množství-záleží jací jste jedlíci)
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zelí nakrouháme a na oleji restujeme tak dlouho, dokud lehce nezhnědne. Pozor, chce to hlídat, neboť zelí může velmi rychle začít hnědnout a pálit se. Musíme ho častěji míchat.
    Osolíme a opepříme.

  2. Uvaříme fleky a přimícháme je do restovaného zelí. Dobře promíchat!

  3. Na pánvi k tomu opečeme na kostičky pokrájený uzený bok, uzené nebo jeho levnější variantu (špekáček). Tím pak fleky na talíři posypeme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 36 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Fleky se zelím

  • sikulka7 sikulka7

    casino: Můj děda, když babička nebyla k mání , vařil jedinné jídlo, které uměl - :-pGRENADÝR MARŠ a to byly brambory s noky. Navařil hrnec a jedl to, dokud babička nepřijela.Já to nikdy neochutnala, ale prý to bylo moc dobré.

    Odpovědět

  • chuchu chuchu(neregistrovaný)

    Vyzkoušela jsem a bylo to bezvadné, i manželovi chutnalo. Díky za receptík.:yes:

    Odpovědět

  • casino casino

    Irena: " fleky a brambory"
    Asi se trošku odkláníme od receptu:-) Já to nevařívám, ale je to dobrá, střízlivá krmě a naši tomu vašemu jídlu říkají GRENADÝR:-)
    No, občas se i vyskytne tchyňka, která by si zasloužila metál, že:-D

    Odpovědět

  • Irena Irena(neregistrovaná)

    Moje maminka dělala fleky s bramborami (její tchýně to jednou udělala místo fleků s houbami-žádné houby totiž nenašli, tak musela improvizovat :-)) Je to výborné teplé i studené. Uvařila fleky a brambory ve slupce. Na sádle osmažila cibulku, přidala červenou papriku, vmíchala fleky a brambory. Osolit a opepřit a je to fakt mňamka!

    Odpovědět

  • Sudet Sudet

    Takže zítřejší dopoledne budu trávit krájením fleků, ve sklepě se najde jak uzené tak hlávka zelí<3 Skvělý nápad na zítřejší oběd:yes:

    Odpovědět

  • znamenivah znamenivah(autorka receptu)

    Nadia22: :-)Děkuji. Já se do domácích těstovin pořád nějak bojím pustit.

    Odpovědět

  • Nadia22 Nadia22

    Pridavam bodik:yes:. Delam stejne. Moje maminka delala doma i testoviny (fleky). Byla to uzasna dobrota. Ja uz nemam tolik casu delat flicky, i kdyz jsou mnohem chutnejsi.

    Odpovědět

  • sikulka7 sikulka7

    znamenivah: To věřím, s tím uzeným to musí být skvělé. Jak jsem psala, vařila to už moje maminka, oblíbené jídlo celé rodiny, ale to maso nás nikdy nenapadlo.Když byly houby, dělali jsme s podušenými houbami. Taky dobré.;-)Určitě co nejdříve vyzkouším.Jo a já jsem taky váha. Hezký den.

    Odpovědět

  • znamenivah znamenivah(autorka receptu)

    sikulka7: Mám manžela velkého masožravce,takže jak to *nesmrdí* masem hned brblá.Takže ten kousek uzeného je takové šidítko a kupodivu i dobré.Tenhle recept znám spoustu let-od mého dětství, kdy ho maminka dělávala veliký hrnec.Ony ty fleky jsou přímo úžasné,když se uleží do druhého dne a pak ohřejí.:yes:

    Odpovědět

  • sikulka7 sikulka7

    Skvělý recept, velká dobrota. Občas dělávám, ale nikdy mě nenapadlo přidat uzené maso. Děkuju za inspiraci.:yes:

    Odpovědět

  • savlinka savlinka

  • Michaela Medkova Michaela Medkova

    Tento recept mi připomněl mládí,;-) vytiskla jsem si ho a v pátek uvařím, díky;-)

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo