Citronovou kůru můžete získat, aniž byste ušpinili struhadlo. Videonávod pomůže
Citronová kůra je při pečení poměrně častá surovina. Stačí jí jen malinko, aby krásně ovoněla celý moučník. Jenže i malé množství znamená, že budete muset čistit zanesené struhadlo. Jde tomu předejít pomocí kousku pečicího papíru, o čemž se přesvědčíte díky dalšímu dílu seriálu TOP nebo STOP.
Sladké pečení je poměrně časově náročná disciplína, a tak je každé ušetření času vítané. Pokud jde o následné mytí nádobí, vymývat citronovou kůru z miniotvorů na struhadle je dost pracná a neoblíbená záležitost. A přitom citronové kůry obvykle potřebujete jen velmi malé množství – no není to k vzteku?
Vyzkoušeli jsme tedy prostou radu, která koluje po sociálních sítích a která vám ušetří čas i nervy. Stane se tento trik s použitím pečicího papíru topkou, nebo stopkou? Podívejte se, jak dopadl výsledek dalšího dílu seriálu TOP nebo STOP.
Jak nastrouhat citronovou kůru a neušpinit struhadlo
Trik, při němž využijete pouze kousek pečicího papíru, je úplně snadný a sami jsme se divili, že skutečně funguje.
- Tu část struhadla, kde budete strouhat citronovou kůru, překryjte ustřiženým kouskem pečicího papíru a trochu na něj přitlačte tak, aby se na struhadlo přichytil.
- Pečicí papír držte jednou rukou, aby se pokud možno nepohyboval, a druhou rukou nastrouhejte celý povrch citronu. Uvidíte, že to půjde snadněji než bez pečicího papíru, citron totiž po papíře lépe klouže.
- Citronová kůra zůstane jen na pečicím papíře, odkud ji už jen jednoduše seškrábnete nožem. Otvory ve struhadle jsou čisté a struhadlo můžete vrátit tam, odkud jste ho vzali.
Komentáře