Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Citronová kůra je při pečení poměrně častá surovina. Stačí jí jen malinko, aby krásně ovoněla celý moučník. Jenže i malé množství znamená, že budete muset čistit zanesené struhadlo. Jde tomu předejít pomocí kousku pečicího papíru, o čemž se přesvědčíte díky dalšímu dílu seriálu TOP nebo STOP.

Sladké pečení je poměrně časově náročná disciplína, a tak je každé ušetření času vítané. Pokud jde o následné mytí nádobí, vymývat citronovou kůru z miniotvorů na struhadle je dost pracná a neoblíbená záležitost. A přitom citronové kůry obvykle potřebujete jen velmi malé množství – no není to k vzteku?

Vyzkoušeli jsme tedy prostou radu, která koluje po sociálních sítích a která vám ušetří čas i nervy. Stane se tento trik s použitím pečicího papíru topkou, nebo stopkou? Podívejte se, jak dopadl výsledek dalšího dílu seriálu TOP nebo STOP.

Jak nastrouhat citronovou kůru a neušpinit struhadlo

Trik, při němž využijete pouze kousek pečicího papíru, je úplně snadný a sami jsme se divili, že skutečně funguje.

  1. Tu část struhadla, kde budete strouhat citronovou kůru, překryjte ustřiženým kouskem pečicího papíru a trochu na něj přitlačte tak, aby se na struhadlo přichytil.
  2. Pečicí papír držte jednou rukou, aby se pokud možno nepohyboval, a druhou rukou nastrouhejte celý povrch citronu. Uvidíte, že to půjde snadněji než bez pečicího papíru, citron totiž po papíře lépe klouže.
  3. Citronová kůra zůstane jen na pečicím papíře, odkud ji už jen jednoduše seškrábnete nožem. Otvory ve struhadle jsou čisté a struhadlo můžete vrátit tam, odkud jste ho vzali.
Nastrouhanou citronovou kůru využijete při sladkém i slaném vaření či pečení. Můžete si ji také nastrouhat do zásoby a uchovávat jedním z několika doporučených způsobů. Podívejte se, jak jednoduše uchovat citronovou kůru. Záleží na tom, jak často a kolik jí spotřebujete.

 

Komentáře

Další tipy a triky