Vepřové ocásky na medu, zázvoru a na černém pivě

varilamyskakasicku Kuchařka: varilamyskakas…

Vepřové maso 13 názorů

Suroviny

2500 g vepřových ocásků
1/2 vepřového kolena
Na marinádu :
2 stroužky česneku (nebo sušený česnek)
2 PL medu
2 KL sojové omáčky
1 lžička sladké papriky
2 lžičky čerstvého zázvoru
3 PL oleje
sůl
pepř
1-2 KL směsi Vepřová pečeně
3 cibule na pečení na plech
Na podlévání :
500 ml černého piva
(vývar z kolena)
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. 1. varianta: Půlku kolena uvaříme se zeleninou, solí a kořením, abychom měli pěkný vývar, ovar a polévku. Vepřové ocásky omyjeme, osušíme a naložíme do marinády ze shora uvedených surovin, nejlépe přes noc.

  2. Druhý den vložíme maso s marinádou na plech. Posypeme hustě pokrájenou cibulí , lehce podlijeme vývarem a přiklopíme. Zpočátku dusíme maso na 180°C doměkka.

  3. Pak maso odklopíme, podlijeme pivem a dopečeme na 190-200 stupňů dozlatova. Podáváme s bramborovými špalíčky a špenátem.

  4. 2.varianta: Nebo můžeme maso od kostí odříznout, pokrájet a naložit do marinády a z kostí uvařit polévku. Podle každého.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 27 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové ocásky na medu, zázvoru a na černém pivě

  • Ivana79: aha, Iviu, prima, moc děkuji, až teď jsem to našla ,jsem ráda, že jsi vyzkoušela receptík a díky za krásné a šťavnaté fotky, jo dědové naši, jsem také ulítlá na jejich receptech;-):-K

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Tak ti pridávam aj fotky a musím velice pochváliť:-p:yes:Môj 93-ročný dedko volakedy dávno robieval veľké rodinné oslavy a hostiny a robil aj tekéto mäso,ktoré som sa vždy snažila napodobniť a tento recept mi ho strašne pripomínal:-)Takže ukladám a ďakujem:-K:-K

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Ivanka,už marinujem;-)Ale mám krkovičku...potom dám vedieť ako chutilo:-)

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    Krásný recept hned bych si dala Ivi, krásné foto :yes::yes::-p mám uloženo vyzkouším;-)

    Odpovědět

  • Díky, jsem ráda, že se Vám receptík líbil;-):-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Za príma mňamku zaokrouhluji;-):-p:yes:

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Mňam, tak to bych si dala z fleku;-):-p:-*:yes:

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Aj mne sa to moc páči:yes:aj marináda aj ten špenát k tomu je zaujímavý:-pMusím uložiť a vyskúšať;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Hmm, to vypadá moc dobře!!:-p

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    To je bomba. Já moc rád ocásky. Zrovna mám z Globusu v mrazáku. Perfekt inspirace. +bodík 5

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    varilamyskakasicku:Ivi, ojojoj ocásky miluju, ale kde je vzít, takové lahůdky nevidět:-( Máš to moc pěkné, s tím špenátkem sladěné, prostě ňam:-pMáš 4.bod:yes:

    Odpovědět

  • Je to chutné Eli, pivko v tom dělá hodně;-):-p

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Hezké, jistě chutné!!:yes::-p

    Odpovědět

Tématické fráze: vepřové na medu vepřový ocásek na medu naloženy buček v medu a pivu vepřové na pivu a medu vepřové na medu a zázvoru vepřové ocásky recept pečené vepřové ocásky na černém pivě vepřovy ocasek na černém pivu polévka z vepřových ocásků recept na vepřové výpečky vepřová žebra na černém pivu pečení na medu a černém pivu ocásek na medu vepřové ocásky polévka veprovy ocasek na na černém pivě pečené vepřové ocásky v medu marinada prasečí ocásky recept na vepřové pečené ocásky "na cernem pive" vepřové žebírko na zázvoru zebra na cernem pive

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít