Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cheesecake je velmi oblíbený druh tvarohového dezertu, protože je snadný a ne příliš sladký. Lehký krém a ovoce spočívají na sušenkovém základu, který se díky videonávodu naučíte během chvíle.

Těžko byste dnes hledali někoho, kdo nezná cheesecake, jehož základ tvoří nadrcené sušenky. Ačkoli původně nejde o český recept, rozšířil se tento „sýrový koláč“ i u nás a je mnohem oblíbenější než třeba těžký a velmi sladký máslový dort.

Jak vtlačit sušenkový základ do formy

Potřebovat budete rozkládací dortovou formu a pečicí papír, případně i cukrářskou pásku (není ale nutná).

  1. Na dno dortové formy položte pečicí papír. Můžete ho skřípnout mezi dno a stěnu formy, anebo vystřihnout kolo stejně velké jako dno.
  2. Na stěnu formy připevněte pomocí dřevěných kolíčků na prádlo pruh pečicího papíru, nebo použijte cukrářskou pásku.
  3. Základ cheesecaku – směs nadrcených sušenek a másla – vložte na dno formy a rozprostřete lžící.
  4. Směs můžete udusat lžící, případně využijte dno skleničky, které má větší plochu a dostane se i k okrajům.
  5. Poté už jen stačí dát směs vychladit do ledničky.

Základ je snadný a zbytek – nadýchanou tvarohovo-sýrovou část – jistě také zvládnete.

Komentáře

Další tipy a triky