Sušenkový základ cheesecaku podle videonávodu už se vám jen tak nerozpadne
Cheesecake je velmi oblíbený druh tvarohového dezertu, protože je snadný a ne příliš sladký. Lehký krém a ovoce spočívají na sušenkovém základu, který se díky videonávodu naučíte během chvíle.
Těžko byste dnes hledali někoho, kdo nezná cheesecake, jehož základ tvoří nadrcené sušenky. Ačkoli původně nejde o český recept, rozšířil se tento „sýrový koláč“ i u nás a je mnohem oblíbenější než třeba těžký a velmi sladký máslový dort.
Jak vtlačit sušenkový základ do formy
Potřebovat budete rozkládací dortovou formu a pečicí papír, případně i cukrářskou pásku (není ale nutná).
- Na dno dortové formy položte pečicí papír. Můžete ho skřípnout mezi dno a stěnu formy, anebo vystřihnout kolo stejně velké jako dno.
- Na stěnu formy připevněte pomocí dřevěných kolíčků na prádlo pruh pečicího papíru, nebo použijte cukrářskou pásku.
- Základ cheesecaku – směs nadrcených sušenek a másla – vložte na dno formy a rozprostřete lžící.
- Směs můžete udusat lžící, případně využijte dno skleničky, které má větší plochu a dostane se i k okrajům.
- Poté už jen stačí dát směs vychladit do ledničky.
Základ je snadný a zbytek – nadýchanou tvarohovo-sýrovou část – jistě také zvládnete.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře