Nepečený cheesecake s ovocem

Tessi Kuchařka:

Doba přípravy: 60min bez chlazení PT1H00M 8 ks Moučníky , Nepečené a mražené 29 názorů

520

Suroviny

Korpus:
200 g máslových sušenek
70 g másla
3 lžíce rumu
Krém:
1 tvaroh
1 šlehačka
1 mascarpone
2 tabulky bílé čokolády
Ovocný přeliv:
míchané ovoce lesní nebo zahradní směs
2-4 lžíce cukru podle chuti
trošku solamylu
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Sušenky rozdrtíme, rukou propracujeme s máslem a rumem.

  2. Namačkáme do kulaté pečícím papírem vyložené dortové formy 22cm.

  3. Šlehačku lehce vyšleháme, přidáme tvaroh, mascarpone a rozpuštěnou zchlazenou čokoládu a lehce vyšleháme.

  4. Nalijeme na sušenky a dáme do druhého dne do lednice.

  5. Ovoce /mražené/ zahřejeme, osladíme a lehce zahustíme solamylem, rozmíchaným v trošce vody. Chladným zdobíme každý díl dortu na talíři.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 4 014 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Nepečený cheesecake s ovocem

  • Dagmara Dagmara(neregistrovaná)

    Veronika: pokud není čokoláda moc teplá, nic se nestane.Je výborný a doporučuji:yes:

    Odpovědět

  • Veronika Veronika(neregistrovaná)

    nesrazí se mi to, kdyz smicham vlaznou cokoladu a ostatni suroviny budou pokojove teplotyy? :)

    Odpovědět

  • Tessi Tessi(autorka receptu)

    Lucie: Určitě to půjde i s Lotus..bude to mít výraznější chuť po sušenkách, ale s ovocem to taky bude dobré. Jen to bude určitě víc sladké než jen s máslovými sušenkami.

    Odpovědět

  • Lucie Lucie(neregistrovaný)

    Méďa: ahoj,můžu se zeptat jaké to bylo s Lotus sušenkami?také o nich uvažuju

    Odpovědět

  • Zdenka1 Zdenka1

    Velmi chutný dortík:-p. Tvaroh jsem úplně vynechala a dala jen šlehačku a mascarpone +12:yes:

    Odpovědět

  • Méďa Méďa(neregistrovaná)

    akorát jsem ho dodělala a dala do lednice...tak uvidíme
    místo máslových sušenek jsem použila lotus z Billy tak snad to nevadí...už se na to těším :-)

    Odpovědět

  • tyna.stejskalova tyna.stejskalova

    Včera jsem ho zkusila a byl výbornej :-) čokolády jsem tam dala dvě na vaření a krásně to ztuhlo, nahoru jen jahody a výborný :;-)

    Odpovědět

  • Tessi Tessi(neregistrovaný)

    jitkacizi: Udrží ;-)
    Někdy po ukrojení ta špička středu trošičku poklesne, ale neteče. Želatinu bych určitě nedávala, ta úplně změní konzistenci i chuť. Pokud vám nevadí sladší, přidejte víc čokolády..původní recept byl se 400g bílé čokolády, ale pro nás je dostačujících 200g.

    Odpovědět

  • jitkacizi jitkacizi

    udrží to ta čokoláda? nemusí se dávat želatina? už se na něj chystám ;-)

    Odpovědět

  • Tessi Tessi(neregistrovaný)

    Marťa::-)
    Díky. Dělám ho i jako dort. Nepřelévám na talířku směsí, ale ovoce svařím s želatinou nebo pudinkem a ve formě zaleji. Nechám zatuhnout a pak, když dělám jako dort, dozdobím boky..ruličkami bílé čokolády, manžetou z bílé čokolády..

    Odpovědět

  • Marťa Marťa(neregistrovaná)

    Děkuji moooc luxusníí :-) jedním slovem.. Já to teda vylepšila o belgickou čokoládu a taky jsem dala bebe sušenky aaa řeknu že luxusní.. Tak všem chutnal, že je po něm :D

    Odpovědět

  • Tessi Tessi(neregistrovaný)

    Zdenča:Děkuji ;-) Taky ho milujem..jen je to, pravda, trošku dražší zákusek :-8

    Odpovědět

  • Zdenča Zdenča(neregistrovaná)

    Luxusní,doporučuji..já sice dala místo máslových sušenek obyčejné Bebe-kakaové,ale i tak je to vynikající a nezmění to moc chut toho cheesecaku :-) už sem ochutnala hodně cheesecaků a tak mám co srovnávat :yes:

    Odpovědět

  • Maťa Maťa(neregistrovaná)

    Tessi:Děkuji mnohokrát za odpověď vyzkouším :-)

    Odpovědět

  • Tessi Tessi(neregistrovaný)

    Marťa: Sušenky BEBE nedávám..kupuji kulaté máslové, značku neznám. myslím, že je to víceméně na chuti..jestli chcete BeBe, určitě půjdou použít.
    Tvaroh dávám vaničkový, polotučný..

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo