Pistáciový cheesecake s mandlovým korpusem
Pokud máte rádi cheesecaky, zkuste upéct pistáciový. Je voňavý, příjemně sladký tak akorát a velice jemný. Pistácie v něm na chuti určitě poznáte. Ať ho podáte s kopečkem šlehačky ke kávě, nebo jen tak na chuť, jistě si pochutnáte.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 118 kJ / 4 330 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 80,57 g |
Tuky | 328,48 g |
Vláknina | 10,80 g |
Cholesterol | 1,30 g |
Sodík | 797 mg |
Sůl | 1,06 g |
Sacharidy | 257,53 g |
Postup přípravy
Krok 1: Připravíme korpus. Všechny suroviny spolu rozmixujeme, výborně to jde v širší sekací nádobě (z výbavy tyčového mixéru).
Krok 2: Rozmixovanou hmotu vložíme do rozepínací dortové formy (průměr 24 cm, dno vyložené pečicím papírem) a stěrkou ji rovnoměrně urovnáme po celé ploše formy. Utužíme a natlačíme pěstí nebo skleničkou se širokým, rovným dnem až do okrajů formy a pokud to jde, i kousíček výš, po jejích stěnách.
Krok 3: Vložíme do trouby předehřáté na 170 °C a pečeme cca 10 minut.
Krok 4: Mezitím připravíme krém. Pistáciovou pastu dobře promícháme a odebereme do mísy. Přidáme i ostatní suroviny a vše spolu dobře ušleháme. Pasta se zašlehává pomaleji, je třeba s tím počítat.
Krok 5: Z trouby vytáhneme předpečený korps, urovnáme na něj náplň a vrátíme do trouby. Po 20 minutách pečení teplotu snížíme na 120 °C a pečeme ještě 40 minut.
Krok 6: Hotový cheesecake necháme v pootevřené troubě zvolna vychladnout, a teprve pak moučník uložíme do lednice.
Zveřejněno 22. 4. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pistáciový cheesecake s mandlovým korpusem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNQrz
Moje poznámka
Pistáciový cheesecake s mandlovým korpusem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNQrz
Nejnovější recepty
Lečo v omeletě
Přidáno před 19 hodinami
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Cuketová směs na cokoli
Přidáno 2. 7. 2025 08:29
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno 2. 7. 2025 07:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
crazy.woman.cz před 1 hodinou
Chléb z ovesných vloček
vikinka09 před 10 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Klar98 před 11 hodinami
Palačinky se šunkou plněné sýrem
Elen0766 před 12 hodinami
Pikantní medová žebra
jirkastu před 13 hodinami
Křehký jablkový koláč
Theodora před 13 hodinami
Maková náplň
mismi před 13 hodinami
Znojemská omáčka s rýží
Wenaneta před 15 hodinami
Kuřecí polévka s nudlemi
Kajkajak před 16 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
mouka mandlová,
mouka ovesná,
cukr moučkový,
máslo,
vejce,
mascarpone,
jogurt bílý,
cukr,
vejce,
vanilka,
pistáciová pasta
Komentáře (4)