Bramborové chipsy z HF jsou lepší než kupované. Ověřte to s videonávodem
Bramborové lupínky, známější pod názvem chipsy, jsou dozlatova opečené tenké plátky brambor. Rychle a ochucené podle vašich požadavků je zvládne horkovzdušná fritéza, není tedy potřeba za ně utrácet v obchodě.
K přípravě bramborových chipsů toho skutečně nepotřebujete mnoho; stačí jen syrové brambory, nejlépe střední a větší velikosti, a horkovzdušná fritéza. O zlatou barvu chipsů se postará olej.
Jak na bramborové chipsy z HF
Připravte si struhadlo nebo mandolínu na zeleninu a špejle a můžete začít.
- Syrové brambory oloupejte a opláchněte studenou vodou.
- Brambory nastrouhejte na struhadle nebo mandolíně na co nejtenčí plátky.
- Plátky postupně napichujte na špejli a nechávejte mezi nimi mezery.
- Zaplněné špejle vložte do horkovzdušné fritézy a bramborové lupínky přestříkejte olejem.
- Pečte dozlatova při 200 °C asi 10 až 15 minut podle tloušťky plátků.
- Nakonec chipsy dochuťte, jak chcete – solí, pepřem, sladkou či pálivou paprikou…
Chipsy se také dají namáčet do dipu nebo čatní.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře