Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové lupínky, známější pod názvem chipsy, jsou dozlatova opečené tenké plátky brambor. Rychle a ochucené podle vašich požadavků je zvládne horkovzdušná fritéza, není tedy potřeba za ně utrácet v obchodě.

K přípravě bramborových chipsů toho skutečně nepotřebujete mnoho; stačí jen syrové brambory, nejlépe střední a větší velikosti, a horkovzdušná fritéza. O zlatou barvu chipsů se postará olej.

Jak na bramborové chipsy z HF

Připravte si struhadlo nebo mandolínu na zeleninu a špejle a můžete začít.

  1. Syrové brambory oloupejte a opláchněte studenou vodou.
  2. Brambory nastrouhejte na struhadle nebo mandolíně na co nejtenčí plátky.
  3. Plátky postupně napichujte na špejli a nechávejte mezi nimi mezery.
  4. Zaplněné špejle vložte do horkovzdušné fritézy a bramborové lupínky přestříkejte olejem.
  5. Pečte dozlatova při 200 °C asi 10 až 15 minut podle tloušťky plátků.
  6. Nakonec chipsy dochuťte, jak chcete – solí, pepřem, sladkou či pálivou paprikou…

Chipsy se také dají namáčet do dipu nebo čatní.

Komentáře

Další tipy a triky