Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Moderní doba je skvělá v tom, že si můžete vaření usnadnit. Při přípravě tohoto koláče stačí použít kupované hotové křehké těsto, čímž podstatně zkrátíte dobu přípravy. Náplň koláče zvládnete během chvíle.

Hotové křehké těsto ani jablka nestojí svět, a tak je další výhodou tohoto vynikajícího koláče jeho nízká cena. Kombinace faktorů rychlá příprava, málo surovin a nízká cena z něj činí jasného favorita pro příští pečení.

Jak na křehký jablkový koláč

Podívejte se, které suroviny budete k přípravě křehkého koláče s jablky potřebovat.

  1. Jablka nakrájejte na malé kostičky, přidejte třtinový cukr a skořici a vše orestujte na másle.
  2. V jednom plátu těsta vykrojte malé kolečko a plát nakrojte jako pizzu na osminy – jednotlivé kousky ale nedokrajujte.
  3. Z každého zářezu udělejte ozdobný otvor tak, jako to vidíte ve videu.
  4. Na druhý plát těsta rozprostřete vychladlá jablka.
  5. Ozdobně vykrájenou část položte na jablka a okraje spojte pomocí vidličky.
  6. Koláč pomažte vajíčkem, posypte cukrem a dejte péct na 200 °C na 20 minut.

Hotový koláč má krásnou zlatou barvu a voní fantasticky.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli