Křehký jablkový koláč naláká svou vůní každého. Postup ukáže videonávod
Moderní doba je skvělá v tom, že si můžete vaření usnadnit. Při přípravě tohoto koláče stačí použít kupované hotové křehké těsto, čímž podstatně zkrátíte dobu přípravy. Náplň koláče zvládnete během chvíle.
Hotové křehké těsto ani jablka nestojí svět, a tak je další výhodou tohoto vynikajícího koláče jeho nízká cena. Kombinace faktorů rychlá příprava, málo surovin a nízká cena z něj činí jasného favorita pro příští pečení.
Jak na křehký jablkový koláč
Podívejte se, které suroviny budete k přípravě křehkého koláče s jablky potřebovat.
- Jablka nakrájejte na malé kostičky, přidejte třtinový cukr a skořici a vše orestujte na másle.
- V jednom plátu těsta vykrojte malé kolečko a plát nakrojte jako pizzu na osminy – jednotlivé kousky ale nedokrajujte.
- Z každého zářezu udělejte ozdobný otvor tak, jako to vidíte ve videu.
- Na druhý plát těsta rozprostřete vychladlá jablka.
- Ozdobně vykrájenou část položte na jablka a okraje spojte pomocí vidličky.
- Koláč pomažte vajíčkem, posypte cukrem a dejte péct na 200 °C na 20 minut.
Hotový koláč má krásnou zlatou barvu a voní fantasticky.
Komentáře