Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak připravit vlašský salát? Nejznámější salát, který s oblibou mažeme na chlebíčky
Zdroj: Top recepty

Vlašský salát je snad nejznámější pochoutkou, kterou používáme k namazání na chlebíčky. Jedná se o salát s menším množstvím nakrájených vařených brambor, salámu a zeleniny, spojený dohromady lahodnou majonézou.

Období oslav Vánoc i Silvestra se velmi rychle blíží a nás čeká tradiční příprava pohoštění pro blízkou rodinu či přátele. Nejoblíbenější pochutinou jsou chlebíčky, na které můžeme namazat vlašský salát - nejvíce osvědčenou klasiku, kterou milovaly už naše babičky.

Jak připravit vlašský salát

Na tento salát si připravíme brambory 500 g, salám (salám junior nebo šunkový v celku) 240 g, kyselé okurky 100 g, sterilovaný hrášek 20 g, celer (vařený ) 40 g a mrkev (vařená ) 60 g.
K dochucení potřebujeme majonézu 200 g, plnotučnou hořčici 20 g, worcesterovou omáčku 5 g, ocet 15 g, cukr 10 g, sůl 10 g a černý pepř (mletý).
  1. Nejprve si uvaříme brambory ve slupce do měkka. Po uvaření je zchladíme a oloupeme slupky.
  2. Uvařené brambory, mrkev, celer i kyselé okurky nakrájíme na drobné kostičkysalám naopak na tenké nudličky. Všechno smícháme a na závěr přisypeme sterilovaný hrášek.
  3. V další míse smícháme majonézu, hořčici, worcester, část octu, cukr, pepř a mírně osolíme. Důkladně promícháme, aby se vše spojilo.
  4.  Nyní zálivkou přelijeme smíchanou zeleninu a mícháme do spojení všech surovin.
  5. Salát na závěr případně dochutíme a uložíme do lednice. Před podáváním vždy mírně promícháme.

Pokud nejste milovníci brambor, můžete připravit báječný pochoutkový salát bez brambor podle tohoto videoreceptu, i s ním hravě zvládnete pohoštění pro vaši rodinu. Jakou pomazánku nejvíce využíváte na chlebíčky? Napište nám svoje tipy.

 

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více