Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbová polévka se šlehačkovou smetanou

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min

120 min (20 min příprava + 100 min tepelná úprava, 20 minut, vaření 2 hodiny)

18. 1. 2014 13:00

Suroviny

Porce: 4

Nutriční hodnoty

Energie2 815 kJ / 673 kcal
Bílkoviny16,56 g
Tuky29,96 g
Vláknina13,21 g
Cholesterol 95 mg
Sodík 127 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy79,57 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept je někde odkoukaný z televize, ale hrozně dávno. Takže se autorovi omlouvám, pokud se přihlásí, tak bude tady uveden on a ne já. Volné šíření fotografie u tohoto receptu povoleno. Jelikož nejsem autorem tohoto receptu, jeho volné šíření nemohu upravovat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

Eliza

25. 1. 2014 09:26

Krásná polévka, mně chutnat bude!!:-p:yes:

Veronika.Hrozna

19. 1. 2014 14:44

Já jsem celkem kmínová a do všech,podotýkám do všech, jiných houbových polévek a jídel sypu kmín jako o život. Nebudu já náhodou "čechoslovák":-D !
Sympozium určitě svoláme až někdo uvaří a nebude mu to chutnat ! ;-)

spagetka

19. 1. 2014 13:02

jarda Kadic: no vidíš, kromě Čechů a Slováků už je zastoupena i Itálie. Vypadá to na bohatou mezinárodní účast v řešení tohoto problému a pak společně napíšeme vědeckou odbornou práci "S nebo bez?" :-D:-D:-D:-D:yes::yes::yes:

jarda Kadic

19. 1. 2014 13:01

Jitkas: jo,je určitě možné,že v této jemné polévce by chuť kmínu přebila tu smetanu:yes::yes::yes:

Jitkas

19. 1. 2014 12:55

Jarda Kadic: V Italii tez bez kminu, max. trochu cesneku (malinko) a cerstve petrzelky, posypat po uvareni.

jarda Kadic

19. 1. 2014 12:43

(ejaja: Terezko a my,co žijeme v Čechách,to zase zkusíme bez kmínu a pak uděláme mezinárodní debatu a to by bylo,že bychom na to nepřišli:-)):-)):-)):-)):-)):-)):-K,co je lepší;-):-)):-)):-)) (chtěl jsem napsat“ sympozium“ ale já,celkem slušný češtinář,si zaboha nemohl vzpomenout, jaké “I“ po “S“:-)):-)):-)):-)):-))

tejaja

19. 1. 2014 12:09

jarda Kadic: my, co žijeme na Slovensku, vyzkoušíme a možná se polepšíme :-D:-D:-D:-D:-D

jarda Kadic

19. 1. 2014 11:55

Jedna malá poznámka k používání kmínu: kuchařky, které žijí na Slovensku kmín nedávají,my,co jsme z Čech,kmín dáváme.:-)):-)):-)):-)):-)):-)):-))

Veronika.Hrozna

18. 1. 2014 19:20

magdalenka: Dáváš víc hub ,já bych dala taky ,kdybych měla. Totiž z těch koupených sušených není tak dobrá a domácí jsem dostala od dcery. ale jenom trošku. Vlastní nemám tak šetřím. Mám už jenom na jednu polívčičku do nových hub!:-( Jo a ten česnek tam moc není cítit jenom tam podtrhuje pozadí je osmažen a čínský !!:-p

Veronika.Hrozna

18. 1. 2014 19:17

casino: Ten autor někde existuje ,fakt to mám z televize./Neodpřísahnu to !/ Kujon to ano,je velice dobrá !
Jenom si nepamatuju kde ,kdy a kdo ? To jsem si k tomu receptu zapomněla připsat.:-(

magdalenka

18. 1. 2014 17:39

Robím polievku v podstate identicky, ale tak isto bez kmínu - rasce a bez cesnaku, bujón tiež nedávam a hubami nešetrím, dávam viac. Výborná je z húb čerstvých, ale najlepšia je zo sušených. Je jemná a úžasne voňavá, hlavne ak prevládajú pravé hríbky. Kto neodskúša, neuverí.

spagetka

18. 1. 2014 17:30

Já rovněž dávám všude k houbám kmín, ale nakonec zkusit se má všechno. Dělám velmi podobnou polévku podle tchýňky, taky ji tu mám, ale bez bujonu zato navíc s libečkem;-);-). :-p:-p:yes::yes:

casino

18. 1. 2014 17:22

Veronika.Hrozna:
Pokud to není čirý alibismus, tak tomu autorovi bych se neomlouvala - musí to být pěkný kujóóón:-))
Ze sušených hub vařím velmi podobnou políffku, samozřejmě bez houbového bujonu!!! a bez namáčení houbových čipsů... A vezme mi to max. 30 minut... a taky je véééborná, jak říkají MAKRONKY:-))
...a stačí mi k tomu JEDNA varná nádoba:yes:

jarda Kadic

18. 1. 2014 16:32

tejaja: Terezko,to nedáváš kmin ani do smaženice:-? (houbové)

tejaja

18. 1. 2014 16:28

Robíme všelijaké hubové polievky, ale bez smotany. Raz to vyskúšam so smotanou:-) A kmín nedávame do žiadnej, ani do žiadneho jedla s hubami. Len viac čierneho korenia, ako píše Veronika :-D;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: houbová polévka se smetanou houbová polévka ze susenych hub houbová polévka ze sušených hub se smetanou houbová polévka houbová polévka se zakysanou smetanou houbová polévka z čerstvých hub bílá houbová polévka houbová polévka z čerstvých hub se smetanou polevka houbová se smetanou houbová polévka. houbová polévkase smetanou houbova polevka ze smetanou polevka ze susenych hub se smetanou houbova.polevka houbova polevka top recepty houbová polévka se smetanou recept polévka se šlehačkou houbová polévka z čerstvých hub ze smetanou houbová polévka s bramborem šlehačkou houbová polevka na smetaně

Suroviny: smetana, máslo, pepř mletý, petrželka hladkolistá, brambory, cibule, česnek, bujón houbový, mouka hladká

TopRecepty.cz

Houbová polévka se šlehačkovou smetanou

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q55D