Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablka mají v kuchyni široké využití, od moučníků a sladkých jídel přes kombinace s masem po různé saláty
Zdroj: Toprecepty.cz

Jablka mají široké využití v kuchyni. Jsou zdravá a celoročně dostupná. Vlastní sklizeň ze zahrady umíme skladovat i konzervovat. Čerstvá i ta sterilovaná jablka se skvěle hodí na různé moučníky. na výběr máme mnoho druhů. pojďme si projít možnosti našeho webu.

Jablka

Anglické lidové pořekadlo říká, že „An apple a day keeps the doctor away,“ což ve volném překladu znamená, že pravidelná konzumace jednoho jablka denně člověka uchrání člověka před neduhy a nemocemi.…

Oblíbené záviny a štrúdly

Na závin neboli štrúdl používáme nejčastěji těsto kynuté, tažené, listové, pivní, ale i jiná, jednoduchá na výrobu, takže je zvládne i začátečník. Nezapomeňte na máslo a opraženou strouhanku, která vsákne přebytečnou jablečnou šťávu.

 

I v bábovkách a muffinech jsou jablka skvělá

Bábovkám i muffinům dodávají jablka šťavnatost a vláčnost. Většina z nich je ze šlehaného těsta, kam jablka nakonec vmícháme. Skvělé je přidat různé ořechy nebo oříšky, čímž takovou bábovku uděláme ještě svátečnější.

Jablkové moučníky na plech mohou být i velmi sváteční

Moučníky na plech se také vyznačují vláčností díky jablkům, někdy je můžeme potřít krémem nebo polít polevou. Do těsta také často přidáváme oříšky.

Koláčky, šátečky a rohlíčky  mohou být také plněné jablky

Kousky do ruky od různých rohlíčků, šátečků a koláčků s náplní z jablek ocení všichni včetně dětí. Uplatníme na ně různá křehká těsta, ale i kynutá.

Nepečené jablečné moučníky a dezerty jsou připravené opravdu rychle

Ani nepečené moučníky se bez jablek mnohdy neobejdou, jsou rychle hotové a pomůžou, když se vám nechce nebo nemáte možnost péct. Zkombinovat piškoty, jablečný protlak a třeba zakysanou smetanu je lahodná kombinace. Jen musíme vydržet, než se piškoty rozleží a zvláční.

Nedáte si lívanec nebo jablkovou žemlovku?

V neposlední řadě jsou tady sladká jídla od žemlovek přes jablkové knedlíky až po nákypy a lívanečky. Můžeme je podávat jako sladký oběd nebo v malém množství jako dezert po obědě.

Zmrzliny osvěží

A jablka nemůžou chybět ani ve zmrzlině. Zmražená jablečná dřeň je vítané osvěžení v teplých dnech. Dětem vyhovují víc nanuky, ale to nevadí, je to mnohdy jen jiná forma téhož.

Ani v kombinaci s masem nejsou jablka špatná

Jablka se ale uplatní i v kombinaci s masem pro ty, kdo tuto chuťovou symbiózu mají rádi. Nejvíce se jablka hodí k drůbeži, ale i vepřové maso nebo klobásky získají na lahodnosti, pokud k nim přidáte jablka.

Kdo si dá raději jablka syrová, může si připravit salát

Pokud nechcete konzumovat jablka v tepelné úpravě, máme pro vás skvělé a osvěžující saláty, kde jablka hrají nezanedbatelnou roli.

Inspirace na našich stránkách je dost a dost a každý si tu najde to své.

 

 

 

 

Komentáře

Moc hezká inspirace. :-K

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky