Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pokud ještě nejste cuketami úplně přejedení, můžete je použít k přípravě pečeného cuketového pesta. Skládá se jen z několika málo surovin a výsledkem je jemná omáčka, kterou jistě ocení celá rodina.

Cuketa má neutrální chuť, a díky tomu ji lze použít do slaných i sladkých jídel. Zde ji použijeme do cuketového pečeného pesta, které ve spojení s těstovinami vytvoří skvělou letní odlehčenou večeři.

Jak na přípravu cuketového pesta

K přípravě pečeného cuketového pesta budete potřebovat tyto suroviny.

  1. Z cukety odstraňte semínka, nakrájejte ji na kousky a vložte je do pekáčku.
  2. Přisypte na půlměsíčky nakrájenou červenou cibuli, piniové oříšky, pepř a mořskou sůl.
  3. Zakápněte olivovým olejem a pečte asi 25 minut na 180 °C dozlatova.
  4. Uvařte potřebné množství těstovin a část vody z nich si ponechte stranou.
  5. Upečenou směs přendejte do vyšší nádoby, přidejte sušený česnek, zakysanou smetanu, strouhaný parmezán a čerstvou bazalku
  6. Zalijte vodou z těstovin a rozmixujte dohladka.
  7. Hotové pesto nalijte na těstoviny a podávejte.

I bezmasá večeře může dobře nasytit.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli