Cuketové pečené pesto a těstoviny tvoří dokonalou kombinaci. Zkuste ji s videonávodem
Pokud ještě nejste cuketami úplně přejedení, můžete je použít k přípravě pečeného cuketového pesta. Skládá se jen z několika málo surovin a výsledkem je jemná omáčka, kterou jistě ocení celá rodina.
Cuketa má neutrální chuť, a díky tomu ji lze použít do slaných i sladkých jídel. Zde ji použijeme do cuketového pečeného pesta, které ve spojení s těstovinami vytvoří skvělou letní odlehčenou večeři.
Jak na přípravu cuketového pesta
K přípravě pečeného cuketového pesta budete potřebovat tyto suroviny.
- Z cukety odstraňte semínka, nakrájejte ji na kousky a vložte je do pekáčku.
- Přisypte na půlměsíčky nakrájenou červenou cibuli, piniové oříšky, pepř a mořskou sůl.
- Zakápněte olivovým olejem a pečte asi 25 minut na 180 °C dozlatova.
- Uvařte potřebné množství těstovin a část vody z nich si ponechte stranou.
- Upečenou směs přendejte do vyšší nádoby, přidejte sušený česnek, zakysanou smetanu, strouhaný parmezán a čerstvou bazalku.
- Zalijte vodou z těstovin a rozmixujte dohladka.
- Hotové pesto nalijte na těstoviny a podávejte.
I bezmasá večeře může dobře nasytit.
Komentáře