Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nadýchaný houskový knedlík se nejvíce hodí k omáčkám či hlávkovému zelí. Nejlepší je udělat si domácí, který máte připravený za chvilku a chuť je o level výše proti kupovanému. Jak jej ale vytvarovat do perfektního tvaru?

Domácí houskový, případně kynutý, knedlík je nedílnou součástí tradiční české kuchyně. Základem je, aby byl krásně nadýchaný a měkoučký. Někteří, zejména pak začátečníci, by však mohli mít strach z jeho přípravy a tvarování. Ale není třeba mít vůbec obavy, postup je velmi jednoduchý a zvládne ho i začátečník

Knedlíky jsou naprostá klasika české kuchyně. Základním druhem jsou nadýchané kynuté, nejčastěji připravené jako bochánky plněné sezónním ovocem. Další variantou je klasika z hrubé mouky, která… Podívejte se na všechny knedlíky.

Jak z těsta vytvarovat knedlíky? 

Jakmile máme dobře vypracované těsto, knedlíky vytvarujeme snadno. Jak na to?

  • Připravíme si oblíbený recept na knedlíky a vypracujeme podle něj těsto. 
  • Vypracované těsto rozdělíme na dva díly. 
  • Z každého dílu vytvarujeme stejnoměrnou šišku. 
  • Následně knedlíky vaříme ve vroucí vodě nebo v páře. 
  • Hotové knedlíky propícháme vidličkou nebo špejlí, aby vyšla pára. 

Knedlíky využijeme hlavně k omáčkám, jako je svíčková, koprová, rajská, znojemská nebo třeba křenová, ale i třeba ke špenátu, guláši nebo zelí. 

Komentáře

Další tipy a triky