Jak vytvarovat knedlíky do perfektního tvaru? Náš videonávod vám poradí
Nadýchaný houskový knedlík se nejvíce hodí k omáčkám či hlávkovému zelí. Nejlepší je udělat si domácí, který máte připravený za chvilku a chuť je o level výše proti kupovanému. Jak jej ale vytvarovat do perfektního tvaru?
Domácí houskový, případně kynutý, knedlík je nedílnou součástí tradiční české kuchyně. Základem je, aby byl krásně nadýchaný a měkoučký. Někteří, zejména pak začátečníci, by však mohli mít strach z jeho přípravy a tvarování. Ale není třeba mít vůbec obavy, postup je velmi jednoduchý a zvládne ho i začátečník.
Knedlíky
Knedlíky jsou naprostá klasika české kuchyně. Základním druhem jsou nadýchané kynuté, nejčastěji připravené jako bochánky plněné sezónním ovocem. Další variantou je klasika z hrubé mouky, která… Podívejte se na všechny knedlíky.
Jak z těsta vytvarovat knedlíky?
Jakmile máme dobře vypracované těsto, knedlíky vytvarujeme snadno. Jak na to?
- Připravíme si oblíbený recept na knedlíky a vypracujeme podle něj těsto.
- Vypracované těsto rozdělíme na dva díly.
- Z každého dílu vytvarujeme stejnoměrnou šišku.
- Následně knedlíky vaříme ve vroucí vodě nebo v páře.
- Hotové knedlíky propícháme vidličkou nebo špejlí, aby vyšla pára.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Knedlíky využijeme hlavně k omáčkám, jako je svíčková, koprová, rajská, znojemská nebo třeba křenová, ale i třeba ke špenátu, guláši nebo zelí.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Bábovka ze zakysané smetany s vůní skořice: Krásně vláčný lahodný moučník připravíte bez odvažování
Jemné houskové knedlíky vařené v sáčku: Skvěle chutnají, nerozvaří se a přípravu zvládne i kuchařský amatér
Jak vytvarovat těsto na pizzu hned dvěma způsoby. Video vás naučí připravit dokonalou italskou pochoutku
Komentáře