Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečení cukroví je poměrně pracná a zdlouhavá záležitost, ale i tady existují výjimky. Linecké těsto je snadné a dají se z něj vykouzlit hvězdičky jako živé. Schválně, jestli hvězdička svírající svou mandli vykouzlí úsměv i vám.

Linecké cukroví je česká sváteční stálice. Jen málokdo nepeče linecké slepované marmeládou, které krásně voní citronovou kůrou. Jde to však ještě snadněji – linecké je vynikající i bez slepování, jen s mandlí a trochou rozpuštěné čokolády.

Jak na veselé linecké hvězdičky

K přípravě veselého lineckého potřebujete jen linecké těsto, mandle a čokoládu.

  1. Z připraveného lineckého těsta vyválejte na pomoučeném vále tenký plát.
  2. Z těsta vykrájejte tvar hvězdiček a vykrojené hvězdičky přemístěte na pečicím papírem vyložený plech.
  3. Na jeden z cípů hvězdičky umístěte mandli a cíp přes ni přehněte.
  4. Cukroví pečte dorůžova na 160 až 170 °C.
  5. Na vychladlé hvězdičky dokreslete rozpuštěnou čokoládou oči a úsměv.

Veselé hvězdičky jsou tak snadné, že jejich výrobu můžete svěřit i dětem.

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli