Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perfektně vytvarované houskové knedlíky z nadýchaného těsta se výtečně hodí k řadě pokrmů. Knedlíky jsou kypré a mají jemnou chuť, která se skvěle a jedinečně doplňuje s dalšími ingrediencemi hlavního chodu. Poradíme, jak na to, aby vaše knedlíky měly správný tvar.

Knedlík (například kynutý houskový knedlík) je typickou přílohou a součástí české kuchyně, proto je nezbytné ovládnout umění jeho přípravy. Pokud dokážete vytvarovat perfektní knedlíky, můžete je snadno využít jako přílohu k rajské omáčce, svíčkové omáčce, k tradičnímu vepřo knedlo zelo i k řadě dalších oblíbených receptů.

Jak vytvarovat knedlíky

Postup tvarování je snadný a spolu s naším návodem pro vás bude hračkou připravit chutné, měkké a kypré knedlíky.

  • Vypracujte těsto podle zvoleného receptu na knedlíky.
  • Těsto rozdělte a na pracovní ploše vytvarujte stejně velké šišky.
  • Knedlíky tvarujte rukama namočenýma ve studené vodě, aby získaly hladký povrch a při vaření nepopraskaly.
  • Poté knedlíky vařte ve vroucí vodě nebo v páře.
  • Hotové knedlíky propíchněte vidličkou nebo špejlí, aby z nich vyšla přebytečná pára a knedlíky neztvrdly.
  • Co nejdříve nakrájejte knedlík na plátky požadované tloušťky.
  • Tip: Knedlíky lze snadno zmrazit v mrazničce a později je znovu ohřát. Můžete si díky tomu připravit zásobu na chvíle, kdy nebudete mít dostatek času na komplikovanější přípravu pokrmu. A pokud vám knedlíky zůstanou, ale v mrazáku už nemáte místo, zkuste si je připravit k večeři třeba jako knedlíky s vajíčkem.

Do komentáře se s námi můžete podělit o své oblíbené recepty, ke kterým podáváte knedlíky jako přílohu.

Přejeme vám dobrou chuť.

 

Komentáře

Další tipy a triky