Perfektně tvarované knedlíky: S videonávodem pro vás bude jejich příprava hračkou
Perfektně vytvarované houskové knedlíky z nadýchaného těsta se výtečně hodí k řadě pokrmů. Knedlíky jsou kypré a mají jemnou chuť, která se skvěle a jedinečně doplňuje s dalšími ingrediencemi hlavního chodu. Poradíme, jak na to, aby vaše knedlíky měly správný tvar.
Knedlík (například kynutý houskový knedlík) je typickou přílohou a součástí české kuchyně, proto je nezbytné ovládnout umění jeho přípravy. Pokud dokážete vytvarovat perfektní knedlíky, můžete je snadno využít jako přílohu k rajské omáčce, svíčkové omáčce, k tradičnímu vepřo knedlo zelo i k řadě dalších oblíbených receptů.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak vytvarovat knedlíky
Postup tvarování je snadný a spolu s naším návodem pro vás bude hračkou připravit chutné, měkké a kypré knedlíky.
- Vypracujte těsto podle zvoleného receptu na knedlíky.
- Těsto rozdělte a na pracovní ploše vytvarujte stejně velké šišky.
- Knedlíky tvarujte rukama namočenýma ve studené vodě, aby získaly hladký povrch a při vaření nepopraskaly.
- Poté knedlíky vařte ve vroucí vodě nebo v páře.
- Hotové knedlíky propíchněte vidličkou nebo špejlí, aby z nich vyšla přebytečná pára a knedlíky neztvrdly.
- Co nejdříve nakrájejte knedlík na plátky požadované tloušťky.
- Tip: Knedlíky lze snadno zmrazit v mrazničce a později je znovu ohřát. Můžete si díky tomu připravit zásobu na chvíle, kdy nebudete mít dostatek času na komplikovanější přípravu pokrmu. A pokud vám knedlíky zůstanou, ale v mrazáku už nemáte místo, zkuste si je připravit k večeři třeba jako knedlíky s vajíčkem.
Do komentáře se s námi můžete podělit o své oblíbené recepty, ke kterým podáváte knedlíky jako přílohu.
Přejeme vám dobrou chuť.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře