Pochoutkový salát podle ČSN: Chuťovka vhodná nejen na chlebíčky je vmžiku hotová
Pochoutkový salát nepřišel ke svému názvu jen tak - je opravdovou pochoutkou, na které si pošmáknete v rámci svačiny či "ošizeného oběda", také je však skvělým podkladem na obložené chlebíčky. Zkusíte ho?
Lahůdkové saláty mají v našich kuchyních nenahraditelné místo především pro využití ve studeném pohoštění. Ať už je využijete ke svačině, k přípravě obložených talířů a mís, nebo na nezaměnitelné české obložené chlebíčky, nesáhnete vedle.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit pochoutkový salát podle ČSN
K přípravě 1 kg salátu potřebujete 400 g šunkového salámu, 180 g sterilovaných okurek, 55 g sterilovaného hrášku, 25,5 g cibule, 300 g majonézy, 20 g plnotučné hořčice, 10 g cukru krupice, 6 g octa, 8 g worcesteru, sůl a pepř podle chuti.
- Oloupaný měkký salám a okapané sterilované okurky nakrájejte na tenoučké, stejně velké nudličky. Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno.
- Do mísy vsypte nakrájené okurky, řádně okapaný sterilovaný hrášek a pokrájenou cibuli. Přidejte celé množství worcesterové omáčky, hořčici, ocet, cukr, pepř i majonézu a důkladně promíchejte.
- Ke směsi přijdete na nudličky nakrájený salám, promíchejte a ochutnejte. Podle potřeby pak případně dosolte (každý salám je jinak slaný, pozor na to).
- Salát nechte pořádně vychladit v lednici a poté podávejte s čerstvými rohlíky nebo ho použijte k přípravě obložených chlebíčků.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Pochoutkový salát se řadí k retro salátům, tedy ještě k vlašskému a pařížskému. Na tuto trojici nedáme dopustit - a nejlepší jsou ty domácí! Přípravu pochoutkového salátu hravě zvládnete podle úvodního videoreceptu. Přejeme dobrou chuť.
Komentáře