Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Receptů na jednoduché a rychlé pomazánky není nikdy dost. Tentokrát vás naučíme pomazánku, jejímž základem jsou předem uvařené brambory, a která se báječně hodí jako podmazová pomazánka na chlebíčky, případně i na jednohubky. Když chlebíčky ještě dozdobíte, budou naprosto skvělé.

Pomazánka podle úvodního videa má skvělou konzistenci, která na chlebíčkách pěkně drží. Když na ně položíte plátky sýrů, uzenin, uvařených vajec a okurek, "bude jim to slušet". Celkový dojem ještě umocníte krásně barevnou zeleninou. Zkuste sterilovanou kapii, plátek rajčete a snítku naťové petrželky.

Pomazánka na obložené chlebíčky

Bramborová pomazánka svou chutí připomíná bramborový salát, ale je jemnější a na chlebíčky se výborně hodí.

  • Na jednu dávku pomazánky na obložené chlebíčky z úvodního videa budete potřebovat 5–6 brambor, 2 vajíčka, 200 g pomazánkového másla, 50 g taveného sýra typu Apetito, 150 g majonézy, 3 kyselé okurky, 150 g měkkého salámu (např. Junior), 1–2 stroužky česneku (není nutný), 2 lžičky hořčice a sůl.
  1. Brambory předem uvařte ve slupce, nechte je vychladnout a oloupejte. Výborně se hodí brambory varného typu A nebo AB. Podívejte se, jak urychlit loupání vařených brambor.
  2. Vajíčka uvařte natvrdo a oloupejte. Před přidáním do pomazánky je nechte zchladnout. Chladnutí urychlíte, když je ještě ve skořápce ponoříte do chladné vody. Víte, že vajíčka můžete "uvařit" i v horkovzdušné fritéze?
  3. Brambory, vejce a kyselé okurky najemno nastrouhejte a přidejte nahrubo nastrouhaný salám. Strouhání jde dobře na obyčejném struhadle, ale pokud máte mačkadlo na brambory, využijte ho, brambory pak budou krásně jemné.
  4. Vše společně promíchejte s dalšími surovinami - s pomazánkovým máslem, taveným sýrem, majonézou, utřeným česnekem, solí a hořčicí. Majonézu můžete použít domácí, vyzkoušejte třeba majonézu z vařených vajíček.
  5. Hotovou pomazánku používejte na mazání chlebíčků, které ještě dále ozdobíte.

Přejeme povedené pohoštění a dobrou chuť.

Silvestr a vítání nového roku

Silvestrovské oslavy jsou časem radosti a společných chvil, s čím je spojeno nejen pití, ale i vzpomínání a chutné pokrmy. Receptů na zpříjemnění loučení se starým rokem a vítání toho nového je velké množství. Od tradičních pochoutek po originální kulinářské kreace. 

Inspirujte se:

Chlebíčky | Jednohubky | Pomazánky | Lahůdky z listového těsta | Slané pochoutky 

Komentáře

Další tipy a triky