15 receptů na jídla s uzeninami: Zužitkujte zbývající uzeniny z lednice a ušetřete
Uzeniny nejsou jen rychlá svačina, ale i surovina, která dokáže obohatit spoustu jídel. Podívejte se na přehled receptů, ve kterých hrají klobásy, šunky, buřty nebo slanina hlavní roli, a přináší tak pokrmům nezaměnitelnou chuť.
Uzeniny patří mezi suroviny, které v českých kuchyních najdou široké uplatnění. Nejde jen o obložené talíře nebo rychlou svačinu s chlebem, ale i o ingredience, které dokážou pozvednout chuť polévek, omáček či zapékaných jídel. Při vaření se uzeniny stávají skvělým pomocníkem, pokud je umíte správně zakomponovat.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Recepty ve výběru
- Vajíčka se salámem a cibulkou
- Párky s dijonskou omáčkou
- Klobásový guláš se zelím (bez mouky)
- Houby na slanině s kapustou a tymiánem
- Opečená polenta se směsí lesních hub, slaniny a zeleniny
- Brambory se špekáčky na pivu
- Řecké pečené fazole (a český špekáček)
- Česnekové "halušky" s uzeným masem a cibulovým zelím
- Zapečená bílá klobása s těstovinami a nivou
- Buřty se zelím a cuketou na pivu
- Plněné žampiony šunkou a sýrem
- Kuřecí čtvrtky s fenyklem a chorizem
- Obalovaný gothaj
- Lečo II.
- Polévka z králíka s čočkou
1/15
1/15
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře