Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Není nad to si zavzpomínat na staré dobré časy, a to i když patříte k mladší generaci. Říká vám něco ptačí mléko? Pokud ne, asi patříte právě k těm mladším. Pokud ano, zkuste si připravit tento retro dezert i dnes.

Milovníci sladkého mají často těžké rozhodování, protože různých dezertů, moučníků, zákusků a jiných lákadel je kolem nich neskutečné množství. K velmi oblíbeným retro receptům patří ptačí mléko, zcela unikátní dobrota.

Jak na přípravu ptačího mléka

K vaření si pusťte třeba hity Karla Gotta, ať je retro atmosféra dokonalá. Suroviny potřebné k přípravě ptačího mléka jsou uvedené zde.

  1. Bílky a cukr vyšlehejte elektrickým šlehačem do pevného sněhu.
  2. Do sněhu přidejte skořici a ještě chvíli šlehejte.
  3. V misce pořádně smíchejte trochu mléka, pudink a cukr.
  4. Do hrnce nalijte mléko, nechte ho vařit a namáčejte do něj „nočky“ pevného sněhu. Ty vytvoříte pomocí čajové lžičky. Nočky vytáhněte.
  5. Do horkého mléka přilejte směs s pudinkem a vařte.
  6. Pudinkovou směs rozdělte do misek, do každé přidejte několik nočků a posypte skořicí.

Takové nostalgické okénko není k zahození, že?

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky