Salát z červené řepy, cibule a jogurtu: Je osvěžující, chutný a nepochybně i zdravý
Z červené řepy a salátu získáte osvěžující salát, který se výborně hodí jako lehký pokrm nebo jako součást menu o několika chodech. Díky zvolené kombinaci surovin snadno vyladíte jemnou a zároveň výraznou chuť. V neposlední řadě dodá červená řepa vašemu pokrmu typickou barvu a mnoho živin.
Červená řepa možná v někom vyvolává nedůvěru, ale pokud ji dokážete dobře připravit, nemusíte se jí bát, jedná se totiž o zdravou zeleninu s mnoha možnostmi využití. Červenou řepu si dokonce můžete připravit jako sladký dezert. Tentokrát si ji představíme v podobě salátu v kombinaci s jogurtem.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit salát z červené řepy
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu je snadný na přípravu a svou atraktivní barvou jistě zaujme. Vyzkoušejte umíchat salát z této zeleniny plné hodnotných složek podle našeho videoreceptu.
- Na 4 porce budete potřebovat 6 středně velkých bulev červené řepy, 2 cibule, 300 g bílého jogurtu, sůl a pepř podle chuti.
- Červenou řepu umyjte a neoloupanou ji vložte do hrnce s vodou. Vodu uveďte do varu a řepu uvařte do měkka.
- Tip: Místo vaření ve vodě řepu můžete také upéct v troubě nebo jednoduše uvařit v páře. Právě vaření v páře patří mezi šetrné metody, které zachovají v zelenině více cenných živin.
- Nechte uvařenou řepu vychladnout a poté ji oloupejte.
- Poté už řepu nastrouhejte na hrubším struhadle.
- Očistěte cibuli a následně ji také nastrouhejte nebo najemno nakrájejte.
- Do směsi přidejte jogurt, dochuťte ji solí a pepřem, vše důkladně promíchejte, aby se chutě dobře prolnuly.
- Nechte vychladit v lednici, salát získá teprve po krátkém uležení tu správnou chuť, navíc nejlépe chutná vychlazený.
- Servírujte buď s čerstvým pečivem nebo jako přílohu k hlavnímu jídlu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Máte ještě další oblíbené recepty a tipy na využití červené řepy v kuchyni? Budeme rádi, když nám je napíšete. Z červené řepy můžete připravit chutnou pomazánku nebo salát také zasyrova, záleží na vás, jaký postup a recept zvolíte.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře