Jak ochutit oblíbený segedínský guláš? Koření mu dodává typickou chuť
Segedínský guláš je pokrm pocházející z Maďarska, v naší zemi se ale stal velmi oblíbeným, a tak si jej s chutí objednáváme v restauracích a připravujeme doma. Tápete, jak guláš dochutit? Poradíme, pokračujte ve čtení.
Bez kvalitního vepřového masa, kysaného zelí a smetany segedínský guláš neuděláte. Budete však potřebovat i další ingredience, díky kterým bude pokrm chutnat bezvadně. Příprava segedínského guláše není nic složitého; podle receptu to zvládne každý.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak ochutit segedínský guláš
Segedínský guláš si každý dochucuje tak, jak to má rád. Níže však naleznete základní koření a další ingredience, které mu dodávají typickou chuť.
- Základem segedínského guláše je cibule a česnek. Pro tu nejlepší chuť je potřeba cibuli osmahnout krásně dorůžova a česnek tak, aby provoněl kuchyň.
- Neobejdete se také bez soli a pepře - nejlepší je mít ho doma ve formě kuliček a namlít až těsně před přípravou pokrmu.
- Další důležitou ingrediencí v segedínském guláši je kmín. Ten lze použít jak drcený, tak i v celku.
- Nejen chuť, ale i charakteristickou načervenalou barvu dodá guláši mletá sladká paprika. Kdo má rád, může sáhnout i po paprice pálivé.
- V mnoha receptech naleznete v seznamu surovin také bobkový list, nové koření, někdy i celý pepř.
- V obchodech jsou k sehnání speciální kořenící směsi na guláše. Takže se nemusíte stydět je využít.
- Kdo má rád, může na konci segedínský guláš dochutit zakysanou smetanou, někdo naopak kyselejší chuť vyvažuje přidáním cukru.
Pokud neradi experimentujete a při přípravě jídel se držíte surovin uvedených v seznamu, můžete postupovat podle videoreceptu na segedínský guláš níže. Přejeme dobrou chuť.
Komentáře