Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Segedínský guláš je pokrm pocházející z Maďarska, v naší zemi se ale stal velmi oblíbeným, a tak si jej s chutí objednáváme v restauracích a připravujeme doma. Tápete, jak guláš dochutit? Poradíme, pokračujte ve čtení.

Bez kvalitního vepřového masa, kysaného zelí a smetany segedínský guláš neuděláte. Budete však potřebovat i další ingredience, díky kterým bude pokrm chutnat bezvadně. Příprava segedínského guláše není nic složitého; podle receptu to zvládne každý.

Jak ochutit segedínský guláš

Segedínský guláš si každý dochucuje tak, jak to má rád. Níže však naleznete základní koření a další ingredience, které mu dodávají typickou chuť.

  • Základem segedínského guláše je cibule a česnek. Pro tu nejlepší chuť je potřeba cibuli osmahnout krásně dorůžova a česnek tak, aby provoněl kuchyň.
  • Neobejdete se také bez soli a pepře - nejlepší je mít ho doma ve formě kuliček a namlít až těsně před přípravou pokrmu.
  • Další důležitou ingrediencí v segedínském guláši je kmín. Ten lze použít jak drcený, tak i v celku.
  • Nejen chuť, ale i charakteristickou načervenalou barvu dodá guláši mletá sladká paprika. Kdo má rád, může sáhnout i po paprice pálivé.
  • V mnoha receptech naleznete v seznamu surovin také bobkový list, nové koření, někdy i celý pepř.
  • V obchodech jsou k sehnání speciální kořenící směsi na guláše. Takže se nemusíte stydět je využít.
  • Kdo má rád, může na konci segedínský guláš dochutit zakysanou smetanou, někdo naopak kyselejší chuť vyvažuje přidáním cukru.

Pokud neradi experimentujete a při přípravě jídel se držíte surovin uvedených v seznamu, můžete postupovat podle videoreceptu na segedínský guláš níže. Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli