„Pečený“ Segedínský guláš

Beetty Kuchař: Beetty

Doba přípravy: 1 hodinu 45 minut 4 porce Omáčky 17 názorů

Suroviny

1/2 kg vepřového masa
zelí sladkokyselé (sklenice celá i s nálevem)
velká cibule
sůl
pepř
mletá sladká paprika
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce nakrájíme na kostičky vepřové maso, syrovou cibuli na větší kousky (na měsíčky), vyklopíme celou sklenici zelí, opepříme, osolíme a obarvíme mletou paprikou.

    Důkladně promícháme, přikryjeme poklicí a vložíme do trouby.

  2. Nejdříve pečeme na 250°C asi ½ hodiny, poté ubereme teplotu na 200°C a dopečeme asi 1 hodinu.

  3. Guláš přendáme do jiného hrnce a na plotně zaděláme zakysanou smetanou.

    Lze také použít ¼ l mléka + hladká mouka.

    Jako přílohu podáváme houskový, ale klidně i bramborový knedlík….

    Tento guláš je opravdu výtečný !!!!

Poznámka

U nás omáčky moc nevaříme, ale tento "segedín" tak ten děláme rádi.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 11 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: „Pečený“ Segedínský guláš

  • Radka Radka(neregistrovaná)

    No nevím nevím, takto by to asi nebylo nic moc, dělám podobně, ale dávám víc cibule, kysané zelí, bobkový list, celý pepř a nové koření, bez vývaru půl hodky na 200 st. v troubě a poté s vývarem na 160 st. hodku a půl až dvě. Poté zahustím zakysankou, případně dochutím, pokud je nutné a hotovo... Peču v nerez hrnci, takže nic nemusím přelívat a mám méně nádobí. Mouku nedávám vůbec, není to potřeba...

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Berta: Tvoj príspevok bol zmazaný kvôli neslušnému vyjadrovaniu. ;-)

    Odpovědět

  • Sweeney Todd Sweeney Todd(neregistrovaný)

    prej segedín, jen chybí bobkový list, nové koření celé, kysané zelí a smetana. Sice bez práce, ale jakýsi blaf "ala segedín"

    Odpovědět

  • Lucslun Lucslun

    Žel bohu...není tam omáčka...když jsem dělala pečený guláš, přidával se tam litr vody, tady nebyl psán, tak jsem důvěřovala a já z toho jen zelí s masem a cibulí :-( Soudruzi z NDR někdě udělali chybu :-(;-(

    Odpovědět

  • stika stika(neregistrovaná)

    Porada:no hlavně že jen od stolu...:-O

    Odpovědět

  • danton danton(neregistrovaný)

    Zajimavy napad. Jen se spis priklanim ke kysanemu zeli, nez sladkokyselemu. Ale to je v podstate jedno, kazdy podle chuti.

    Odpovědět

  • Beetty Beetty(autor receptu)

    Jitka J.:přesně tak Jitko, také ho mám z Loskutáka - to je přesně on a děláme ho ze sterilovaného zelí a je výborný, když se někomu nelíbí i když ještě neochutnal, jeho problém. Tobě děkuji za podporu.:-8

    Odpovědět

  • petrzelka petrzelka

    Mám podobný recpt od známé,která je výtečná kuchařka a guláš je výborný a téměř bez práce:-K:yes:

    Odpovědět

  • Jitka J. Jitka J.

    Já ho dělám podobně (podle Ivana Vodochodského, který ho předváděl v Loskutákovi)a všem u nás moc chutná. Dávám tam svoje kysané zelí a víc koření. Recept je super, protože si toho segedínu fakt nemusíte 1,5 h. všimnout.

    Odpovědět

  • sunny.sofi sunny.sofi

    K mému příspěvku v 14.11.43 - několik předchozích komentářů, na které jsem reagovala, bylo smazáno.:-O
    Pak schází objektivita a kontinuita diskuze:no:

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    jarda Kadic: Jardo, vydrž:yes:, nemáme to lehké, že:-?:-))

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    Jana Pá: Největší sranda je to, že na internetu byla pod mým nickem od 10.00 do 14.00 moje neteř:-((

    Odpovědět

  • sunny.sofi sunny.sofi

    Beetty, mně to náhodou přijde jako fajn nápad na gulášek, ze sterilovaného (domácího) jsem ho už zkoušela, tak proč ne z trouby? Posílám bodík a nechápu, proč je tu tolik zbytečné zloby.;-):-K:yes:

    Odpovědět

  • Alexiss Alexiss

    No,nevím.Segedín dělám v troubě,ale nedřív pořádný cibulový základ,pak maso,papriku atd.Zelí zásadně kysané,nejméně tolik,co masa.Půlku hned,půlku nakonec před smetanou.Je to dobrota,zůstanu u své technologie. ;-):-p:-))

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Hodinu a půl péci kostky vepřového, zelí, paprikou na tuhle teplotu? :-O:-O:-O

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: segedínský guláš dle pohlreicha segedínský guláš v troubě segedin pečený v troubě zapečený segedinský guláš segedínský guláš z trouby segedínský guláš z vepřového masa v troubě segedin v troubě segedínský guláš do trouby segedínský guláš recept v troubě segedínský guláš podle vodochodského segedín z trouby segedínský guláš podle polreicha ivan vodochodský segedínský guláš segedínský guláš vodochodský segedín podle vodochodského segedínský guláš segedínský guláš dle vodochodskeho zapečený segedín ivan vodochodský recepty pečený segedýnský guláš