Smaženka podle ČSN: Hit mléčných barů ve vaší kuchyni? S našimi tipy bude realitou
Pamatujete na mléčné bary a v nich prodávané famózní smaženky? Kdo nepřišel včas, ten měl smůlu. Připravte si s námi nezapomenutelnou svačinu v podobě vaječné omelety na krajíci čerstvého chleba potřeného hořčicí.
Kdo nezná smaženku, jakoby nebyl. Ať už si ji pamatujete z mléčných barů a bufetů, nebo vám ji s láskou připravovala babička, jedno je jisté - jedná se o skvělou pochoutku, v níž se snoubí chutě několika základních ingrediencí. Vyzkoušíte ji?
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit smaženku podle ČSN
K přípravě 4 porcí potřebujete 4 vejce, 10 g strouhanky, 2 g soli, 20 g hořčice, 26 g cibule, 36 g kyselých okurek, 18 g papriky kapie, olej na smažení a 4 krajíce chleba.
- Plytkou nádobu či talířek posypte čtvrtinovým množstvím strouhanky, na ni rozklepněte vejce, osolte a rozšlehejte vidličkou.
- Na pánvi rozehřejte olej a za pomoci stěrky vlijte vaječnou směs. Osmažte z obou stran dozlatova.
- Takto postupujte u všech čtyř vaječných omelet. Směs vlévejte na pánev opatrně, aby měly omelety krásně zapravené (uhlazené) okraje.
- Každý krajíc chleba potřete vám vyhovující vrstvou hořčice a obložte ho připravenou omeletou. Následně dozdobte cibulí nakrájenou na půlkolečka, do vějířku nakrojenou sterilovanou okurkou a kouskem kapie.
- Podávejte ještě horké, nejlépe s pořádně vychlazenou limonádou nebo pivem.
Mohlo by vás zajímat
Smaženky jsou připomínkou minulé doby, ale chutné jsou pořád stejně dobře. Díky našemu názornému videonávodu si smaženku podle ČSN připraví i začátečník.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře