Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sýrový salát s ředkvičkami podle ČSN: Ředkvičky dokonale podtrhnou chuť celku
Zdroj: Freepik, stockking

Jemný sýrový salát podle oblíbených norem skvěle dochutí ředkvičky svou jemnou štiplavostí. Souhra chutí všech použitých ingrediencí pak vynikne na listu hlávkového salátu, případně na krajíčcích rozpečené bagetky.

Pochoutkové saláty jsou oblíbené pro svou chuť i variabilitu přípravy - jestliže vám chybí ingredience, často se bez ní obejdete (pokud není tou hlavní), ale také do salátů můžete přidat své přebytky - například ovadlou zeleninu z lednice či špajzky.

Jak připravit sýrový salát s ředkvičkami podle ČSN

Na 10 porcí sýrového salátu s ředkvičkami podle ČSN budete potřebovat 300 g tvrdého sýra, 500 g ředkviček, 250 g celeru, 250 g majonézy, 30 g soli, 30 g cukru, 200 g citronu, 10 g petrželové natě a 300 g hlávkového salátu.

  1. Ředkvičky i celer omyjte a očistěte, poté obě suroviny nakrájejte velmi najemno.
  2. Sýr nakrájejte na tenké nudličky a přidejte k připravené zelenině.
  3. Směs zlehka promíchejte a spojte majonézou. Dochuťte solí, cukrem a citronovou šťávou.
  4. Salát podávejte dobře vychlazený na omytém a okapaném listu hlávkového salátu. Před podáváním ho ozdobte petrželovou natí.

Tip: Tento chutný salát se hodí také k topinkám či jako součást obložených mís.

Pokud vás honí mlsná, ale rádi byste vyzkoušeli jiný sýrový salát, doporučujeme holandský sýrový salát podle ČSN, jehož přípravou vás provede videorecept. Přejeme dobrou chuť.

Čerpáno z knihy Receptury studených pokrmů

Komentáře

Další tipy a triky