Jak chutně připravit hlávkový salát. Oblíbená listová zelenina nás příjemně zasytí
Hlávkový salát je nejlepší čerstvě sklizený a svěží. Můžeme ho jíst samotný, používáme ho ke zdobení vařených jídel a obložených chlebů. Přidáváme ho do sendvičů a připravujeme z něj chutné saláty - inspirovat nás mohou osvědčené recepty.
Hlávkový salát pro zdraví
Salát má vysoký podíl vody, obsahuje důležité vitamíny a minerály, povzbuzuje chuť k jídlu a usnadňuje trávení. Podle Organicfacts.net působí jako mírné sedativum a pomáhá při usínání.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jednoduché recepty na saláty
Často se hlávkový salát připravuje pouze s jednoduchou octovou zálivkou, můžeme použít i citrón. Oblíbené jsou saláty, které doplníme na kolečka nakrájeným pórkem, rajčaty, uvařenými vejci a smetanovou nebo jogurtovou zálivkou.
Co přidat k hlávkovému salátu
Kromě rajčat a natvrdo uvařených vajec se k hlávkovému salátu (i ledovému) skvěle hodí různé sýry. V našich receptech se přidává gouda, eidam, niva nebo mozarella. Nakonec můžeme přidat i vlašské ořechy, nejlépe předem namočené.
K čemu salát podáváme
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 6 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 6 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 7 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 7 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak zpracovat pórek. Rozmanité využití oblíbené cibulové zeleniny v kuchyni
Jak používat tofu ve studené kuchyni. Lze jej naložit a připravit z něj chutnou pomazánku
Oblíbený vajíčkový salát - v retro stylu, vylepšený nebo odlehčený. Jak ho připravit a co v něm nesmí chybět
Komentáře