Tousty znamenají báječnou snídani i večeři, ale také skvělé jídlo na cesty. Můžeme na ně použít starší pečivo, které tímto způsobem báječně zužitkujeme. Tousty nabízí mnoho variant, jak si pochutnat, každý si jistě najde svého favorita.
V našem výběru se zaměříme na plněné tousty, které se dají vzít pohodlně na výlet. Tousty s náplní jednoduše upečete v toustovači nebo v kontaktním grilu, můžete je ale také obalit v rozšlehané vaječné směsi a usmažit z obou stran na pánvi - tento postup ale vyžaduje trochu více času.
Mezi dva plátky toustového pečiva dejte chutnou náplň a s náplní pečivo krátce zapečte, aby na povrchu získalo křupavou krustičku a náplň se prohřála. Sýr se přitom rozpustí a toust získá tu správnou chuť. Tousty podle tohoto receptu po naplnění ještě obalte ve vajíčku a osmažte na tuku z obou stran dozlatova.
Plnění toustů je zábava, každý použije to, co má rád. Využijete především sýry, strouhané nebo plátkové, ale také šunku nebo salám. Pro výraznější chuť přidejte hořčici, ale také kečup, česnek, oblíbené koření, případně i pepř. Tyto tousty obalujte v rozšlehaném vajíčku a usmažte na pánvi z obou stran. Pokud si chcete přípravu urychlit, tak neobalené tousty jednoduše upečte v toustovači nebo kontaktním grilu.
Z toustů můžete vykouzlit báječné dobroty. Do misky dejte vajíčka a kelímek smetany, přidejte nasekanou petrželku a směs rozšlehejte. Tousty rozválejte válečkem a naplňte šunkou a sýrem, pak dejte do smetanové směsi, obalte ve strouhance a usmažte.
K plnění toustů můžete využít různé druhy sýrů, jednoduše se používá plátkový sýr - podle tohoto receptu tousty potřete lučinou, pokladete šunkou a plátky sýra, přiklopíte po dvou, obalíte ve vajíčku a necháte chvíli nasáknout, poté tousty opečete na pánvi na rozpáleném tuku.
Jednoduchá a osvědčená verze toustů je hotová během chvilky na grilu, nejlépe kontaktním, do kterého plněný toust jednoduše přiklopíte a opečete z obou stran. Toustový chléb pomažte máslem nebo také olejem. Poklaďte plátky sýra a doplňte dalšími pochutinami podle vlastní chuti. Můžete přidat nakrájenou zeleninu a olivy, dokonce i sterilované okurky. Toust přiklopte dalším plátkem pečiva a upečte.
Při plnění toustů si může každý jako náplň dát to, co má nejraději. V tomto případě se jedná o plátky sýra eidam, oblíbený hermelín, debrecínskou šunku a ještě tavený sýr. Při zapékání v grilu se vše krásně propojí, sýr se rozteče a výsledkem bude rychlá pochoutka. Náplň doplňte nakrájenou zeleninou - cibulí, pórkem, kapií i kouskem rajčete.
Tousty se dají připravit naslano i nasladko. Sladké varianty získají správnou chuť s ovocem, vanilkou, skořicí i čokoládou. Náplň může být jablečná nebo třeba banánová nebo meruňková, využijete čerstvé ovoce nebo také marmeládu. Sladké tousty milují především děti, rychlá verze podle tohoto receptu chutí připomíná štrúdl.
Jednoduchým způsobem proměníte starší pečivo v báječnou pochoutku, křupavou zvenčí a příjemně vláčnou uvnitř, po které se doma jen "zapráší". Toustů není nikdy dost. Do slaných verzí toustů zužitkujete sýry, šunku, vejce i zeleninu. Zapékat je můžete také jednoduše na plechu, jak ukazuje následující videorecept.
Naplněné tousty báječně chutnají ještě teplé. podávejte je k snídani nebo jinému jídlu během dne. Po vychladnutí si je můžete dát do krabičky a vzít na výlet nebo na cestování jako svačinu. S kouskem zeleniny budou chutnat velmi dobře.
Komentáře