Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak grilovat kuře? Je více možností a osvědčených postupů, jak si s grilováním kuřete poradit
Top recepty

Grilované kuře je oblíbené díky své chuti i snadné přípravě. Můžeme ho ugrilovat buď vcelku nebo naporcované. Před grilováním ho nejprve naložíme do chutné marinády a necháme v ní odležet.

Pokud budeme kuře grilovat vcelku, nevybíráme příliš velké, abychom nemuseli dlouho čekat na propečení. Nejprve ho dobře omyjeme, poté naložíme nejméně na hodinu do marinády, raději ale na delší dobu. Do marinády můžeme využít koupenou grilovací směs koření nebo si sami připravit bylinky a utřený česnek.

Jak grilovat kuře

Na grilování jsou různé postupy a některé z nich jsou popsány v našich receptech. Grilovat můžeme dokonce i u ohniště a kuře ručně otáčet na rožni. Postup je sice zdlouhavý (grilování trvá i tři hodiny), ale jedná se o příjemný čas, který prožijeme s rodinou a přáteli při společném posezení a povídání. Během grilování kuře občas potíráme marinádou, střídáme se v točení rožněm a těšíme se na výsledek. 

Jak poznat hotové kuře

Kuře musíme důkladně tepelně upravit a nesmí v něm zůstat žádné nedopečené maso. Správnou propečenost zjistíme, když do kuřete vpíchneme vidličku nebo velkou jehlu - musí vytékat čistá šťáva (nikdy ne růžová). Po ugrilování kuře necháme asi deset minut chladnout, potom se již do masa můžeme pustit.

Jak připravit "Grilovaná kuřecí prsa Toronto"

Grilovaná kuřecí prsa Toronto připravíme podle následujícího videa. Nejprve maso osolíme a potřeme připravenou marinovací směsí (z hořčice, olivového oleje, sojové omáčky a koření), necháme je alespoň hodinu odležet na chladném místě. Potom již začneme s grilováním, ideálně na venkovním grilu.
Grilované kuře chutná velmi dobře s pečivem, ale můžeme k němu připravit také brambory, bramborovou kaši nebo bramborový salát.
 

 

 

Komentáře

Nejsou zde žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky