Jak grilovat kuře? Je více možností a osvědčených postupů, jak si s grilováním kuřete poradit
Grilované kuře je oblíbené díky své chuti i snadné přípravě. Můžeme ho ugrilovat buď vcelku nebo naporcované. Před grilováním ho nejprve naložíme do chutné marinády a necháme v ní odležet.
Pokud budeme kuře grilovat vcelku, nevybíráme příliš velké, abychom nemuseli dlouho čekat na propečení. Nejprve ho dobře omyjeme, poté naložíme nejméně na hodinu do marinády, raději ale na delší dobu. Do marinády můžeme využít koupenou grilovací směs koření nebo si sami připravit bylinky a utřený česnek.
Jak grilovat kuře
Na grilování jsou různé postupy a některé z nich jsou popsány v našich receptech. Grilovat můžeme dokonce i u ohniště a kuře ručně otáčet na rožni. Postup je sice zdlouhavý (grilování trvá i tři hodiny), ale jedná se o příjemný čas, který prožijeme s rodinou a přáteli při společném posezení a povídání. Během grilování kuře občas potíráme marinádou, střídáme se v točení rožněm a těšíme se na výsledek.
Jak poznat hotové kuře
Kuře musíme důkladně tepelně upravit a nesmí v něm zůstat žádné nedopečené maso. Správnou propečenost zjistíme, když do kuřete vpíchneme vidličku nebo velkou jehlu - musí vytékat čistá šťáva (nikdy ne růžová). Po ugrilování kuře necháme asi deset minut chladnout, potom se již do masa můžeme pustit.
Jak připravit "Grilovaná kuřecí prsa Toronto"
Grilovaná kuřecí prsa Toronto připravíme podle následujícího videa. Nejprve maso osolíme a potřeme připravenou marinovací směsí (z hořčice, olivového oleje, sojové omáčky a koření), necháme je alespoň hodinu odležet na chladném místě. Potom již začneme s grilováním, ideálně na venkovním grilu.
Grilované kuře chutná velmi dobře s pečivem, ale můžeme k němu připravit také brambory, bramborovou kaši nebo bramborový salát.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bagety s grahamovou moukou
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové kousky v zakysaném těstíčku
Přidáno před 15 hodinami
Pomazánka s Feta sýrem a bylinkami
Přidáno před 18 hodinami
Svítek do polévky s medvědím česnekem a parmezánem
Přidáno před 20 hodinami
Květákové kari s malými, drobnými fazolemi v tomatě
Přidáno 18. 3. 2024 07:45
Sladký kuskus s jablky a vlašskými ořechy
Přidáno 18. 3. 2024 07:29
Přečtěte si Zobrazit více
Desatero nejčastějších otázek a odpovědí na téma grilování. Jak a na čem grilovat, různé způsoby grilování
Hit internetu: Nepečený jablečný čokoládový dort jen ze dvou ingrediencí je krásně vláčný a na přípravu snadný
Jak se vaří bramborová kaše? Jak snadno připravit celerovou, mrkvovou a dýňovou variantu
Komentáře