Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naše kuchařka 2 právě v prodeji!

Do obchodu

Jak připravit oblíbené plněné tousty. Tipy na slané i sladké, pro návštěvu i na výlet
Top recepty

Tousty jsou vděčné pohoštění pro návštěvu, výborná snídaně nebo večeře, pohodlné jídlo na výlety a cesty... Chutnají nám teplé i studené. Když plněné tousty dáme na stůl, všichni zajásají. Rádi si je připravujeme společně s přáteli. Jsou jednoduché a přitom si na nich pochutnáme.

Plněné tousty z kontaktního grilu

Příprava toustů může být zábava. Každému chutnají jiné kombinace náplně. Pokud je nás více, nejrychleji tousty připravíme v kontaktním grilu. Záleží na jeho velikosti, obvykle naskládáme šest toustů vedle sebe a jejich příprava bude snadná a pohodlná. Tousty se podle některých našich receptů pečou v toustovači, jiné na grilu a další na pánvi.

Jak snadno naplnit tousty

Na tousty obvykle používáme toustový chléb - buď obyčejný nebo celozrnný. Rozložíme si ho přímo na stůl nebo na velký tác a začneme s plněním. Nejjednodušší je namazat vrchní část spodní strany buď tukem na mazání (např. Zlatá Haná) nebo trochou oleje. A hned začneme rovnat náplň. Může to být trochu jemně nakrájené zeleniny (paprika, kapie, cibule či tenký plátek rajčete). Chutné, ale méně obvyklé, jsou i sterilované okurky, které nakrájíme na tenké plátky. Kdo chce, přidá si hořčici, kečup nebo uzeninu (nejčastěji šunku). To vše přikryjeme plátkem tvrdého sýru (např. eidam nebo gouda). Sýr můžeme použít i nastrouhaný. Nakonec na vše položíme horní plátek toustového chleba, který zvrchu opět potřeme tukem nebo olejem

Pečení toustů

Jakmile máme první dávku plněných toustů připravenou, hned začneme s pečením. Naskládáme je do předehřátého toustovače nebo kontaktního grilu, přístroj uzavřeme a chvíli počkáme. Pečení jde rychle. Mezi pečením první dávky si nachystáme další dávku toustů. Při pečení na pánvi raději tousty neplníme moc "do výšky", bylo by je pak potřeba něčím zatížit. K plnění lze použít toustový chléb, který si sami upečeme v domácí pekárně.

Různé náplně - různé chutě

Kromě klasické náplně (sýr, šunka) můžeme vyzkoušet mnoho dalších oblíbených i méně obvyklých kombinací. Jiné chutě získáme použitím různých druhů zeleniny, oliv, sterilovaných žampiónů a rozdílných sýrů. Můžeme ochutnat takto připravenou mozzarellu, balkánský sýr, olomoucké tvarůžky nebo hermelín. V našem receptáři máme mimo jiné lákavý recept na luxusní francouzské tousty plněné hermelínem a šunkou, obalované ve vajíčku a pečené na pánvi. 

Tousty nasladko

Plněné tousty se dají připravovat i na sladko, za vyzkoušení stojí kombinace nutelly nebo arašídového másla a banánových plátků. Těm, kdo mají rádi žemlovky, budou chutnat tousty s hruškami nebo jablky se skořicí. Při podávání je doplňujeme sladkými omáčkami  a čerstvým ovocem. Můžeme je dozdobit čokoládovým nebo karamelovým sirupem. Sladké tousty budou mít úspěch u dětí.

Čištění přístroje

Čištění přístroje, hlavně po delším pečení, může být nepříjemné. Ale pokud se do čištění pustíme co nejdříve, dokud vše nezaschne a nevychladne, jde to snadno a dobře. A pokud to hned nestihneme, tak si později přístroj  znovu krátce rozehřejeme. Při čištění nám pomůže vlhký hadřík a papírové ubrousky. Nepoužíváme žádné drátěnky, ani nic ostrého, abychom nepoškodili povrch přístroje. 

Tento tip je užitečný  (3x)

Pokud se vám tip líbí  klikněte na tlačítko

Komentáře

Nejsou zde žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář

Nové knihy!

v našem eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům