Cukrárny nás lákají na nejrůznější dezerty, báječné dorty či řezy. Pokud patříte mezi jejich milovníky, můžete si občas něco tak dobrého dopřát i doma. Recepty z našeho výběru připravte rodině pro sváteční chvíle nebo také návštěvě, na kterou se těšíte.
Ať už si rádi pochutnáte na pařížské šlehačce nebo dáte přednost tvarohové náplni či ovocným dezertům, v našem výběru najdete oblíbené a osvědčené recepty, které nezklamou. Navíc většinu z nich zvládnou i méně zkušení kuchtíci.
Míša řezy zná snad každý, přesto se nikdy neomrzí. Nadýchaný kakaový korpus po upečení nechte vychladnout, mezitím si připravte jemný tvarohový krém a po vychladnutí na plát přidejte další vrstvu, kterou necháte v chladu ztuhnout. Poté ještě povrch polijte čokoládovou polevou.
Pařížský dort je luxusní záležitostí pro sváteční chvíle, ale co takhle připravit jednoduchou dobrotu na celý plech, která v sobě skrývá chuť lahodné pařížské šlehačky a také něco z tyčinky Margot? Podle videa můžete vyzkoušet recept, který potěší všechny milovníky "pařížáku".
K nejlepším českým moučníkům patří také pověstné hraběnčiny řezy, které rády pekly už naše babičky. Na plech rozložte vrstvu těsta, na ni dejte nastrouhaná jablka, posypejte je skořicí a vanilkovým cukrem, další vrstvu tvoří sníh a na něj přijde už jen vrstva nastrouhaného těsta, které jste nechali ztuhnout v mrazničce.
Moučníky s tvarohem jsou všeobecně velmi chutné, šťavnaté i osvěžující a dokonale vláčné. To platí i pro řezy z našeho receptu. Pláty máslového těsta rozdělte na dva stejné díly, jeden rozválejte na pečicí papír, přeneste na plech, rozetřete na něj tvarohovou náplň, poté přiklopte druhým plátem a po odpočinutí v chladu propíchejte vidličkou a upečte.
Pokud hledáte svěží recept, ve kterém se spojuje chuť tvarohové náplně s lahodným ovocem, pak vyzkoušejte třeba tyto lehounké piškotové řezy. Vychladlý plát těsta rozdělte na dvě části (nebo jej prořízněte vodorovně) a natřete spodní plát krémemz tvarohu a šlehačky, do kterého jste přidali kompotované mandarinky nebo broskve. Přiklopte druhým plátem těsta a nechte ztuhnout.
Zvlášť v létě jsou žádané jahodové řezy se smetanou a želatinou, které můžete připravit podle našeho videoreceptu. Na upečený a vychladlý piškot namažte smetanový krém, ozdobte jej jahodami a nakonec moučník přelijte želatinou. Výsledné řezy nechte v lednici do druhého dne dobře ztuhnout.
Už jste ochutnali linecké těsto se strouhanou mrkví? Mrkev dává tomuto moučníku krásně zlatavou barvu, přitom je běžně dostupná a levná, často ji míváme po ruce. Vypracované těsto nechte uležet v chladu, pak dejte na plech rozválený díl, na něj patří tvarohová náplň a znovu vrstva těsta.
Možná dáváte přednost nepečeným dezertům, v tom případě by pro vás mohly být nepečené řezy s pudinkovo-smetanovou náplní tím pravým. Budete na ně potřebovat Bebe sušenky, ty po rozložení potřete lahodným krémem z čokoládového pudinku a vyšlehané smetany. Do druhého dne nechte řezy uležet v chladu.
Komentáře