Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řezy s čerstvým ovocem nemusí být složité na přípravu, ale musí dobře chutnat a krásně vypadat
Zdroj: Toprecepty

Těsto, jednoduše smíchané, nalité na plech a posléze upečené, je základem všech sladkých řezů, ať už je to perník, koláč nebo zákusek. Těsto můžeme potřít tvarohem, posypat ovocem a drobenkou nebo ozdobit jako dort. Hotové řezy se krájí na pravidelné tvary.

Pod slovem řezy se schovává nepřeberné množství receptů na různé moučníky a dezerty, které mají jedno společné - pečou se na plechu a pak se krájí na úhledné kousky. My se zaměříme na lehké a svěží řezy s ovocem, které je v létě dostupné na stáncích, v  obchodech i na vlastní zahrádce

Jaké připravit těsto na ovocné řezy

Těsto připravíme podle toho, jaké ingredience na zdobení dále použijeme:

  • Piškotové těsto se hodí jako základ na krémové nebo šlehačkové řezy s ovocem a výborné bublaniny.
  • Linecké těsto je nejlepší na jablečné řezy a jako základní korpus pod krémy s ovocem. 
  • Z křehkého těsta můžeme upéct mřížkové koláče s ovocem nebo s ovocnou marmeládou.
  • Kynuté těsto je vhodné pro trochu těžší koláče s čerstvým ovocem a drobenkou.
  • Z listového těsta můžeme vyrobit korpus na žloutkové krémové řezy s ovocem. 

Recept pro začátečníky

Tlačí vás čas a nemůžete najít vhodný recept na jednoduchý korpus na plech? Poradíme vám, jak připravit základní těsto za pár minut. Potřebujete jen několik surovin:

  1. 4 vejce
  2. 1 hrnek moučkového cukru
  3. 1 hrnek mléka
  4. 2 hrnky polohrubé mouky
  5. 1/2 sklenky oleje
  6. 1 prášek do pečiva

Všechny ingredience vyšleháme v míse do hladka a vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Upečeme do růžova. Po vychladnutí potřeme marmeládou, šlehačkou nebo krémem, poklademe hezky pokrájeným ovocem (můžeme ho zalít želatinou) a ozdobíme lístky meduňky.

Plnění a zdobení ovocných řezů

Aby se šťáva z ovoce nevsákla do upečeného piškotového nebo křehkého těsta, musíme ho potřít krémem, tvarohem, šlehačkou nebo marmeládou. Na tuto vrstvu naklademe ovoce a dále dozdobíme kopečky šlehačky nebo zalijeme želatinou a necháme ztuhnout. Po ztuhnutí odkrojíme kraje dezertu a nakrájíme ho na stejně velké kousky.

Jablečné řezy jsou klasickým moučníkem našich babiček. Podívejte se, jak se řezy připravují a možná dostanete chuť je také vyzkoušet:

Dostali jste chuť na koláč nebo řezy s ovocem? Hodí se nejen pro slavnostní okamžiky, ale s vhodnou náplní i jako svačina do školy nebo do práce. Vyberte si některý z našich receptů a můžete si je vyzkoušet. 
 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky