Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Uvařit špagety zvládne i méně zkušený kuchtík, na talíři je stačí doplnit jednoduchou omáčkou a posypat strouhaným sýrem. Těstoviny patří mezi suroviny, které můžeme mít stále po ruce, ať je v případě potřeby po čem sáhnout. Vybrali jsme pro vás ty nejoblíbenější špagetové rychlovky.

Mnozí z nás nedají dopustit na jednoduché rajčatové omáčky, patřičně ochucené bazalkou a italským kořením, které dávají špagetám výbornou chuť, zvlášť když je ještě posypeme strouhaným sýrem. Omáčky můžeme ochutit po libosti, výbornou volbou jsou také lahodné smetanové, při přípravě omáček zapojíme svou fantazii a uvaříme si během chvilky chutné jídlo, každý podle svého gusta.

1. místo

Kuřecí maso nepotřebuje dlouhou tepelnou úpravu, zvlášť když je nakrájené na nudličky. Připravte ho na pánvi s barevnou zeleninou, provensálským kořením a rajčatovým protlakem. Špagety uvařte al dente, na talířích je polijte omáčkou a posypejte nastrouhaným sýrem.

2. místo

Brokolice je populární zelenina, která se dá zpracovat mnoha způsoby. Chutnou variantou je výborný brokolicový krém, doplněný smetanou, ochucený česnekem a jemně nakrájenou bazalkou. Krémem polijte na talíři špagety a ozdobte je strouhaným sýrem.

3. místo

Na pánvi opečte slaninu a špagety uvařte al dente. Do pánve s opečenou slaninou přidejte pokrájený medvědí česnek a po krátkém orestování pánev odstavte. Tu nejlepší chuť získají špagety po přidání smetany, ve které rozšleháte žloutky.

4. místo

Naprosto jednoduché jídlo potěší všechny milovníky pikantních chutí. Na pánvi rozehřejte česnek a přidejte petrželovou nať, kterou nemusíte šetřit. Pro výraznou chuť ještě přidejte chilli papričky. Po uvaření špagety smíchejte se směsí z pánve a doplňte listy bazalky.

5. místo

Boloňské špagety jsou oblíbené a známé, můžete si připravit verzi plnou zeleniny a s kuřecím masem. Potřebovat budete mrkev, celer, rajčata, cibuli a česnek. Hotový pokrm na talíři bohatě posypte strouhaným eidamem.

6. místo

Základem skvělých omáček ke špagetám mohou být čerstvá rajčata, ale často vezmeme za vděk rajčatům sterilovaným nebo mraženým. Kombinace s česnekem, bazalkou, oreganem a pepřem potěší všechny labužníky, na posypání si připravte ještě parmezán.

7. místo

Další báječná kombinace jsou rajčata s ančovičkami a olivami. Na pánvi zpěňte česnek, přidejte ančovičky, olivy, kapary, chvíli restujte a doplňte nakrájenými rajčaty. Do hotové omáčky vmíchejte nakrájenou petrželovou nať. Omáčka pak jen lehce obaluje špagety, nesmí v ní plavat. Na talíři můžete pokrm posypat strouhaným sýrem.
Podle následujícího videa připravíte špagety pouze s několika dalšími surovinami, jídlo bude vonět slaninou, česnekem a bazalkou. Pokud máte málo času a potřebujete rychlý oběd, mohl by být tento recept pro vás to pravé. 

Přejeme dobrou chuť.

 

Komentáře

Další tipy a triky