Potřebujete při obalování nahradit strouhanku? Přinášíme několik tipů
Nahradit strouhanku obvykle potřebují ti, kteří ji zapomněli koupit, chtějí se stravovat zdravěji nebo jim prostě klasický trojobal přestal chutnat. Možností na obalování v něčem jiném než strouhance je překvapivě dost.
Nejčastěji obalujeme a smažíme různá masa, houby, zeleninu, sýry nebo ryby. I když víme, že smažená jídla nejsou příliš zdravá, připravujeme a konzumujeme je poměrně často, protože nám prostě chutnají. Smažit ale můžeme i zdravěji.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
V čem obalit místo strouhanky
Nabízíme několik tipů, vybírejte podle chuti nebo zásob:
- Starší pečivo: Rozmělněním (třeba v chopperu) starších rohlíků, housek nebo veky a následným ochucením bylinkami vznikne obal chutnější než vysušená strouhanka. Méně nasákne tukem a větší kousky vytvoří pěknou strukturu obalu.
- Panko strouhanka: Tuto luxusnější variantu klasické strouhanky můžeme mít také v zásobě.
- Těstíčko: V našich podmínkách je nejobvyklejší klasické těstíčko z vejce, mléka a mouky. Pokud místo mléka použijeme třeba pivo a namísto hladké pšeničné mouky jinou mouku, může pokrm chutnat pokaždé jinak.
- Tempura: Speciální těstíčko známé z asijské kuchyně s rýžovou moukou je jednoduché a krásně křupavé.
- Strouhaný sýr: Jemně strouhaný sýr při smažení vytvoří křupavou krustu, která udrží obsah šťavnatý a dodá skvělou chuť obalené surovině.
- Cornflakes: Drcené kukuřičné lupínky má doma běžně leckdo. Není proto problém je nadrtit a použít místo strouhanky. Obal pak bude bezlepkový a opravdu křupavý.
- Ovesné vločky: Nadrcené vločky nahradí strouhanku velmi dobře.
- Kukuřičná mouka nebo kukuřičná krupice: Další bezlepková varianta místo klasické strouhanky.
- Drcené rýžové nudle: "Skleněné" nudličky jsou šikovnou variantou na obalení suroviny.
- Luštěninová mouka: Pokud máte rádi zdravou kuchyni, zřejmě máte doma i cizrnovou mouku nebo aspoň Hrašku - ochucenou bezlepkovou mouku. Teď může posloužit místo strouhanky.
- Strouhané nebo mleté ořechy: I mandle nebo kokos můžeme použít k obalení. Kokos se používá například v asijské kuchyni.
Napište nám do komentářů, v čem kromě strouhanky obalujete vy.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře