Pojďte si s námi udělat vepřové řízky v zelném těstíčku. Určitě si pochutnáte
Nejrůznější těstíčka a v nich zapečené plátky masa zdatně konkurují klasickým řízkům. Dají mnohem méně práce, Maso je v nich šťavnaté a měkounké s jedinečnou chutí. V článku vám poradíme, jak připravit řízky v netradičním zelném těstíčku.
Těstíčko z kysaného zelí poněkud připomíná klasické bramborákové těsto na Ondráše nebo Pelhřimovský řízek. Jen místo syrových strouhaných brambor budete pracovat s vymačkaným a drobně nakrájeným kysaným zelím. Výsledek je pro mnohé strávníky až překvapivě chutný.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak na řízky v zelném těstíčku
Přesný rozpis surovin můžete nastudovat přímo v receptu na vepřové řízky v zelném těstíčku.
- Zelí sceďte a pokud je příliš kyselé, tak je i propláchněte a vymačkejte. Abyste se tím nepřipravili o minerály a bakterie mléčného kvašení obsažené v zelné šťávě, raději scezenou šťávu nevylévejte, ale vypijte ji nebo použijte do polévky.
 - Poté nakrájejte zelí nadrobno a dejte je do mísy.
 - Přidejte vejce a pivo. Zahustěte polohrubou moukou a osolte podle chuti.
 - Tip: Mouku přidávejte postupně, aby těstíčko moc nezhoustlo. Musí na mase ulpět, ale obal by neměl být vyšší než naklepané maso.
 - Vepřové řízky připravte k obalení, osolte je a opepřete.
 - Tip: Lépe se smaží menší řízky, velké tedy překrojte.
 - Řízky obalte v hladké mouce, oklepejte je od přebytečné mouky a protáhněte je připraveným těstíčkem.
 - Na pánvi rozpalte olej nebo sádlo a řízky v něm zvolna smažte z obou stran dočervena.
 - Podávejte je s vařenými nebo šťouchanými bramborami.
 
Inspirací by vám mohl být i videorecept na kuřecí řízky v sýrovo-bramborovém těstíčku, na který se můžete podívat.
	
	
				
Komentáře