Špenátová roláda z časopisu Vlasta

MamlajdaD Kuchařka: MamlajdaD

Slané pečivo 0 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

Těsto:
1 mražený špenát
3 žloutky a ze 3 bílků sníh
3-4 lžíce hrubé mouky
sůl
Náplň:
250 g tvarohu
100 g strouhané Nivy
100 g krémové smetany (dávám zakysanku)
utřený česnek
sůl
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Rozmrzlý špenát spojíme se žloutky, moukou a sněhem, osolíme a rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě (asi 15 minut při 175-180 °C), necháme chvilinku vydýchat a svineme podélně i s papírem. Necháme zchladnout.

  2. Na náplň vyšleháme tvaroh, Nivu, zakysanou smetanu, sůl a česnek (dávám prolisovaný) do hladkého krému.

  3. Po zchladnutí roládu rozvineme, naplníme připraveným krémem a opět srolujeme - teď už bez papíru. Můžeme používat i jiné druhy náplní. Pokud by vámi zamýšlená náplň neobsahovala česnek, přidejte ho tedy do těsta, česnek ke špenátu prostě patří.

Poznámka

Původní recept byl uveřejněn v časopisu Vlasta před několika desítkami let, já jsem ho upravila do trochu modernější podoby a občas se mi povedlo s touto roládou - zelenou - hosty překvapit. Nejdřív byli nedůvěřiví z té zelené barvy, ale jakmile ochutnali, roláda rychle mizela z talíře. Je to fakt dobré a k nadcházejícím Velikonocům jako dělané. A fantazii se meze nekladou, do náplně můžete přidat i kostičky šunky, vejce natvrdo nakrájené na kostičky, hrášek, přiložit plátečky lososa apod., podle vlastní chuti a nápadu.

Hledala jsem podobnou roládu a asi špatně, nenašla jsem a teď vidím, že jich tu je celá řada. No co nadělám.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Špenátová roláda z časopisu Vlasta

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo