Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jedna z oblíbených příloh jsou šťouchané brambory. Poradíme, jak na ně a čím je ochutit
Zdroj: Toprecepty.cz

Šťouchané brambory jsou velmi jednoduchou a oblíbenou přílohou. Mají desítky chuťových variací. Můžeme je podávat k masu, uzeninám nebo jako hlavní chod s mlékem.

Na tento pokrm vybíráme přílohové brambory varného typu B. Oloupané nebo oškrábané rozkrájíme na menší kousky. Pokud mají tenkou a pěknou slupku, můžeme je vařit s ní, jen je očistíme kartáčkem a rozkrájíme.

Jak brambory uvařit

Aby byly rychleji uvařené, zalijeme je vodou těsně nad povrch (nové brambory zalijeme vodou vroucí, abychom urychlili proces a uchovali více vitamínu C) a uvaříme se solí doměkka. Můžeme přidat celý nebo drcený kmín.

Vařené brambory poznáme tak, že jimi vidlička hladce projede. Scedíme je a necháme chvíli bez poklice, aby vyšla pára. Brambory můžeme také uvařit ve slupce, oloupat a jídlo z nich uvařit až další den. Při přípravě jídla je lehce rozšťoucháme šťouchadlem na pánvi nebo v kastrolu s trochou tuku a ochutíme. Ochucení je velmi důležité.

Jak brambory ochutit

Šťouchané brambory jsou výbornou variabilní přílohou k pečenému nebo dušenému masu. Můžeme je ale jíst i samostatně s mlékem nebo kysanými mléčnými nápoji.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky