Pečená kachna plněná červeným zelím

mika59 Kuchařka: mika59

Doba přípravy: 4 hodiny 5-6 porcí Drůbeží maso 14 názorů

Suroviny

2200-2400 g kachna
2 sklenice (po 680 g)zelí červeného sladkokyselého
kmín
sůl
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Omytou a osušenou kachnu důkladně posypeme solí a kmínem a to i zevnitř.

  2. Položíme do pekáče, nepodléváme a přikrytou pečeme na 120 st.2 hodiny.

  3. Po té vytáhneme a většinu vypečeného sádla slijeme. Ze zelí slijeme vodu a naplníme kachnu co se do ní vleze. Zbytek rozdělíme kolem kachny. Přikryjeme pekáč, troubu zesílíme na 180 st. a pečeme další asi 1,5-2 hod. Kachnu občas polijeme slitým sádlem.

  4. 15 minut před koncem pečení kachnu odkryjeme a dopečeme do krásné zlaté barvy. Zelí má výbornou chuť a vůbec nevadí, že není zahuštěné.

  5. Podáváme s knedlíkem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 302 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečená kachna plněná červeným zelím

Tématické fráze: pecena kachna s cervenym zelim pečená kachna se zelím pecena kachna kachna plněná zelím kachna s červeným zelím plněná kachna pečená kachna zelí kachna se zelím výborná pečená kachna se zelím s červeným zelím pečená kachna recepty kachna pecena na zeli pečení kachny pečená kachna na zelí kachna pečena plněna kysaným zelím pečená kachna recept pečená kachna se zelím recept recepty s cervenym zelim kačena s červeným zelím výborná pečená kachna kachna plněná kysaným zelím