Vídeňský bramborový salát se smetanou podle ČSN má chutné využití po celý rok
Bramborový salát je již dlouhá léta zažitou přílohou ke smaženému kaprovi v rámci štědrovečerní večeře. Na této příloze si však pochutnáváme kdykoliv během roku, převážně pak při větších oslavách. Co zkusit ten vídeňský?
Bramborových salátů existuje nepřeberné množství a každá rodina ho připravuje jinak. Dnes se zaměříme na salát vídeňský se smetanou, a to podle oblíbených norem, podle kterých se pokaždé všechno jídlo dokonale povede. Jdeme na to.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit vídeňský bramborový salát se smetanou
Na 1 kg tohoto bramborového salátu budete potřebovat 670 g uvařených a oloupaných brambor, 35 g cibule, 100 g sterilovaných okurek bez nálevu, 150 g majonézy, 100 g zakysané smetany, 10 g pažitky, 20 g octa, 10 g cukru, špetku mletého pepře a 10 g soli (nebo podle potřeby).
- Brambory uvařené ve slupce (a po zchladnutí oloupané) nakrájejte na plátky. Cibuli nakrájejte na kolečka, okurky na drobné kostičky.
- Připravte si "zálivku" smícháním majonézy se zakysanou smetanou.
- Brambory, cibuli a okurky zalijte majonézovou směsí a dochuťte octem, cukrem, mletým pepřem a solí. Jemně promíchejte.
- Pažitku opláchněte, osušte a nadrobno pokrájejte. Následně ji zlehka vmíchejte do bramborového salátu.
- Hotový vídeňský bramborový salát se smetanou nechte vychladit a odležet nejlépe do druhého dne. Podávejte s různě tepelně upraveným masem, rybami.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
V tomto bramborovém salátu vyniká svěžest čerstvé pažitky, kterou si lze bez problému celoročně pěstovat na parapetu. Chybu byste však neudělali ani s čerstvou petrželovou natí. Vyzkoušíte výše uvedený salát, nebo vsadíte na klasiku v podobě vánočního bramborového salátu, jehož přípravou vás provede videorecept?
Čerpáno z knihy Receptury studených pokrmů
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře