Jablečný vrstvený koláč: Upečte si tento šťavnatý moučník podle videonávodu
Jablka jsou ideální volbou tehdy, pokud hledáte ovoce, které bude osvěžující a moučníku dodá podzimní nádech. Právě u tohoto vrstveného koláče jsou jablka důležitou surovinou. Podle toho, jaká jablka zvolíte, můžete ovlivnit výslednou chuť moučníku, a tak bude pokaždé jedinečný.
Jablečný koláč je klasikou, která obzvláště na podzim získává na atraktivitě. Krásně se hodí pro sychravé dny, do kterých vám díky zlatavým tónům jablek přinese zbytky letní pohody. Jablka sama o sobě vám provoní kuchyni, a pokud přidáte ještě například skořici, bude tato vůně naprosto neodolatelná.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak upéct vrstvený jablečný koláč
Pro přípravu tohoto koláče budete potřebovat jen několik surovin, ale výsledek stojí za to. Pojďte zkusit upéct tento moučník spolu s videonávodem.
- Na jeden kus koláče (do koláčové či dortové formy) budete potřebovat cca 6 jablek, 4 vejce, 140 g hladké mouky, 100 g cukru, 200 ml mléka, 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva a cukr moučku na posypání.
- Nachystejte si jablka, nezapomeňte vykrojit ze středu jadřince. Nakrájejte jablka na tenká kolečka.
- Umíchejte tekuté těsto z hladké mouky, cukru, mléka, vajec a kypřicího prášku.
- Do těsta přidejte nakrájená jablka a promíchejte.
- Tip: Do těsta lze přidat i různé koření, jako je skořice či muškátový oříšek, a pokud jste milovníci čokolády, můžete přisypat hrst drobně nakrájených kousků čokolády.
- Směs nalijte do formy vyložené pečicím papírem.
- Pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu cca 30 minut, aby byla jablka upečená lehce dozlatova.
- Finální koláč po upečení pocukrujte a vychladlý servírujte.
- Koláč si můžete báječně vychutnat s horkým nápojem.
V komentářích se s námi můžete podělit o recepty na vaše oblíbené jablečné moučníky a dezerty.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře