Jak nastrouhat muškátový oříšek. Odpovídáme začátečníkům
Muškátový oříšek je výrazné koření, které výborně ochutí jídla z vajec, zeleniny, brambor, téměř povinný je ve smetanových omáčkách, bešamelu apod. Má velmi specifickou chuť a ve větším množství může být jedovatý, někdo na něj má i alergii, proto s ním zacházíme opatrně.
Muškátový oříšek můžeme koupit rovnou mletý, ale jeho vůně i chuť brzy vyprchá, proto se doporučuje strouhat jej vždy čerstvě a jen tolik, kolik potřebujeme. Dávkujeme jej vždy ve špetkách.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak strouhat muškátový oříšek
Na úvodní fotografii vidíte ideální struhadlo s oky určenými na muškátový oříšek. Struhátko podložíme talířkem nebo čistým papírem. Oříšek držíme mezi prsty a velmi opatrně strouháme (pozor na prsty!). Zbytek oříšku dobře zabalíme a udržujeme v suchu a temnu.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Cukrář Josef Maršálek radí, při jaké teplotě péct světlé i tmavé linecké a nabízí fígl, jak poznat, že už je hotovo
Diktátor Stalin vyžadoval vanu plnou kyselých okurek, spolustolovníky „mučil“ pitím alkoholu a vařil mu Putin
Komentáře