Karáskové kočky z chlazeného těsta

Angel 666 Kuchařka:

Domácí pekárna 15 názorů

Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů
59

Suroviny

200 ml mléka
1 vejce
3 lžíce rumu
100 ml slunečnicového oleje
špetka soli
2 hrnky polohrubé mouky
1 sáček vanilkového cukru
3 lžíce krupicového cukru
20 g čerstvého droždí
1 vejce na potření
mák na posyp
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Těsto necháme vyrobit v domácí pekárně. Do nádoby pekárny vložíme suroviny v uvedeném pořadí a zapneme program na těsto. Když pekárna těsto vymíchá, program přerušíme a nevykynuté těsto z pekárny přendáme do mikrotenového sáčku. Sáček uzavřeme a těsto vložíme do lednice, kde ho necháme do druhého dne.

  2. Druhý den těsto vyndáme a necháme ho v míse asi 40 minut při pokojové teplotě. Pak z něj odložíme menší část. Větší část rozdělíme na stejné dílky a z každého vytvoříme váleček - tělíčko kočky. Menší část také rozdělíme na dílky a z každého dílku utvoříme kuličku, to budou hlavičky. Válečky zamotáme do šneka a přendáme na plech vyložený pečícím papírem. Každou kuličku na dvou místech zmáčkneme, utvoříme tak ouška. Hlavičky přiložíme k tělíčkům. Kočičky potřeme rozšlehaným vejcem a tělíčka posypeme mákem. Můžeme udělat očka, třeba z černého sezamu a čumáčky z cukrových kytiček.

  3. Kočky necháme na plechu ještě asi 15 minut kynout a pak je dozlatova pečeme při 180°C 15-20 minut.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Karáskové kočky z chlazeného těsta

  • magdalenka magdalenka

    Angel 666: Ďakujem za reakciu. Je to milá spomienka na babičku...(Ja som nepoznala ani jednu svoju babičku. Len jednu prababičku.)

    Odpovědět

  • Angel 666 Angel 666(autorka receptu)

    magdalenka: Magdalenko, moje babička pékávala sladké houstičky sypané mákem a těm jsme říkali karásky. Tohle těsto je podobné, tak mi to připomnělo ty babiččiny karásky:-):-)

    Odpovědět

  • Angel 666 Angel 666(autorka receptu)

    cathleen: asi to budu muset taky zavést ;-):-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Angel 666: prosím a čo znamená "karáskové"?

    Odpovědět

  • cathleen cathleen

    Angel 666: aha, jájsem to u Maškrtnice potkala poměrně nedávno a zapamatovala jsem si jen tu lednici:-8
    Občas si také něco tak ukládám a přidávám k tomu rovnou i odkaz na zdroj - párkrát se mi stalo, že jsem se k originálu receptu pro něco chtěa vrátit a už jsem ho nenašla. Takhle ho najdu vždycky;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Angel 666: aj hosta tu má nejaké kysnuté cesto, ktoré sa drží niekoľko dní v chladničke a odoberá podľa potreby...už neviem, pod akým názvom.

    Odpovědět

  • Angel 666 Angel 666(autorka receptu)

    cathleen: nene, zase jsem lovila na ruském webu. Problém je, že si to vždycky uložím do wordu v PC a pak, po delší době, když to konečně vyzkouším, tak už nevím, kde jsem ten recept našla :-(

    Odpovědět

  • cathleen cathleen

    Angel 666: aha, tak to měla v jednom receptu Maškrtnica. Nemáš to od ní?:-)

    Odpovědět

  • Angel 666 Angel 666(autorka receptu)

    Moc všem děkuji za pěkné komentáře :-):-K

    Odpovědět

  • Angel 666 Angel 666(autorka receptu)

    cathleen: prý má těsto v lednici vydržet i několik dní a může se péci postupně, třeba aby bylo čerstvé pečivo na snídani :-). Já jsem si nechala kousek těsta v lednici, chci to vyzkoušet, jak se povede zítra ke snídani, tak uvidím. Mám recept na langoše a tam se zpracované nevykynuté těsto taky hned dává do lednice a vlastně tam kyne i několik dní. U těch langošů to funguje, tak snad i tady ;-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen

    Moc hezké, moc:-!:yes:
    Chlazení těsta v lednici - má nějaký určitý důvod?

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    Krásné kočičky ;-):yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Moc hezké :yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    Krásné kočky:-):yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja

    Roztomilé.:yes::-D

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo