Z které mouky připravit noky a čím je ochutit. Vyzkoušejte tipy na báječnou polévku
Noky jsou výrobky z těsta, které se zavařují do polévky a tím ji zahustí. Připravují se z mouky, vajec a různých ingrediencí, které jim dodávají specifickou chuť a konzistenci.
Noky mají za úkol zahustit řídkou, čirou polévku - ať je to polévka zeleninová nebo vývar. Na přípravu noků je mnoho receptů a záleží na tom, jestli je máme rádi měkké nebo naopak tuhé. Základem je mouka, máslo a vejce.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Z které mouky připravit polévkové noky
Použijeme mouku podle toho, jaké chceme noky mít:
- Z hladké mouky budou noky pevné a tuhé - těsto je vhodné na kapání přímo do polévky. Používá se cukrářský sáček s ustřiženou špičkou.
- Polohrubá mouka se na noky používá nejčastěji - noky se tvarují pomocí haluškovače nebo se protlačují přes struhadlo s velkými oky.
- Noky z hrubé mouky jsou nadýchané a měkké. Tvarujeme je dvěma lžičkami, škrábeme je z prkénka nebo ručně uválíme kuličky a zavaříme do polévky.
- Krupicové noky jsou vhodné hlavně do dětské stravy - zahustí polévku sytými knedlíčky, které se téměř rozpadají.
- Jáhlová, pohanková, kukuřičná nebo rýžová mouka jsou také vhodné pro přípravu noků.
Jak dochutit polévkové noky
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře