Houbovka s bramborovými noky

cathleen Kuchařka:

Polévky 8 názorů

58

Suroviny

1 Litr bujónu nebo vývaru
hrst krájených hub
sezónní zelenina:
mrkev
hrášek
Maggi
petrželová nať (libečku)
Těsto na noky:
1 větší syrový brambor
1/2 vejce
sůl
pepř
majoránka
1/2 stroužku česneku
hladká mouka
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambor nastrouháme najemno jako na bramborák a s ostatními surovinami vypracujeme v husté těsto (pokud je třeba, trošku vody slijeme).

  2. Houby se zeleninou povaříme ve vývaru a lžičkou do vřícího opatrně vkládáme drobné noky z připraveného těsta. Dochutíme Maggi a krájenou natí.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Houbovka s bramborovými noky

  • pipre pipre

  • rebeka rebeka

    :yes::yes::-K už aby byl čerstvý libeček;-):yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Nočky jsou opravdu moc chutné:-p+5:yes:a s těma houbičkama to musí být príma bašta:-K:yes:

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Já většinou na všechno co se dá, používám haluškovač. Je to rychlejší, všechno stejné a vypadá toho víc a nemusíš vetší noky v polévce chytat :-D máš pravdu Jani ;-) Já vejce rozklepla do hrníčku, trošku prošlehala, trochu dala do těch noků a zbytek jsem využila na potření baget, nebo co jsem to pekla. Když dáš celé, tak to snad nebude vadit, jen se to bude muset víc zahustit moukou a už nebudou chutnat tak moc bramborově, si teda myslím. Tyto nočky si docela dovedu i představit v česnečce :-p

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jani, vejce nekrájej,:-D:-D. Klidně do něj dej celé aten haluškovač je docela dobrý nápad.:yes:

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Tak a zase super polévka! Hned dávám do oblíbených! Merylas, taky bych asi použila ten haluškovač, vypadá toho víc v té polévce, že? No a půl vejce...asi bych to neutrefila, myslíte, že celé vejce by vadilo?:-O

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Houby jsem použila sušené, vývar byl z vepřových kostí, zelenina jen kořenová a pórek. Noky mám trochu větší, ale příště udělám přes haluškovač drobnější. Polévka :yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    jako fazolajda, taký stálice s různými obměnami:-p:yes:

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: haluškovač babica recepty noky polévka s bramborovými noky bramborové noky do polévky ňoky babica noky noky babica babica bylinkové noky babica recepty kuba babica houby recept na strojové těstoviny houbový kuba babica noky od babici bramborákové noky syrove knedliky na spenatu babica haluškovač a recepty houbovka ze zampionu veprova houbovka vídeňský nok babica kuba recepty

Zapomněl/a jsem heslo