Polentové noky s gorgonzolou a slaninou

Susa Kuchařka: Susa

Minutky 2 názory

Suroviny

250 g instantní polenty
150 g Gorgonzoly
100 ml mléka
farmářská slanina
1 lžíce olivového oleje
sůl
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Polentu uvaříme podle návodu v osolené vodě a necháme ji na chvilku vychladnout.

  2. Z vychladlé polenty tvoříme rukou nebo lžičkou malé noky.

  3. Noky pak vhodíme na pánev a na lžíci oleje je opečeme dozlatova.

  4. Mezitím si v hrnci rozehřejeme mléko, přidáme gorgonzolu a mícháme, dokud se sýr nerozpustí.

  5. Hotovou omáčkou pak přelijeme noky, posypeme opečenou slaninkou a podáváme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 135 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Polentové noky s gorgonzolou a slaninou

Tématické fráze: tncz nova noky z polenty polentové noky recept spenatove noky s omackou z gorgonzoly noky s omáčkou z gorgonzolou zapečené noky s gorgonzolou polentove noky recept dýnová noky s hlívou ustřičnou noky se špenátem a gorgonzolou zapečená polenta s gorgonzolou