Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dozlatova usmaženým bramborákům s křupavými okraji jen tak někdo neodolá. Abyste docílili kýženého výsledku, je důležité bramboráky správně připravit - právě výběr varného typu brambor je v otázce přípravy zásadní.

Bramboráky jsou oblíbené u dětí i dospělých. Pochutnávat si na nich můžete samostatně, ještě lepší jsou však posypané sýrem a servírované s lehkým zeleninovým salátkem, případně s masovou směsí. Jaké brambory na ně použít?

Jaký použít typ brambor do bramboráků

U bramboráků je zásadní soudržnost těsta - pokud by se při smažení trhalo, vznikly by nevzhledné cucky namísto krásných placek. Právě proto se k jejich přípravě používají brambory varného typu C, které mají nejvyšší obsah škrobu. Škrob je skvělým spojovacím materiálem.

Tip: V nouzi můžete použít také brambory varného typu B, ovšem s typem A byste se zbytečně natrápili a výsledek by nebyl ani zdaleka tak uspokojivý.

Nastrouhané brambory slijte, ovšem pozor, abyste nenechali vyplavit škrob. Díky němu již není potřeba do bramborákového těsta přidávat mouku, ovšem přidaná strouhanka je udělá ještě křupavějšími. Připravíte si s námi křupavé bramboráky?

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli