Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramboráky patří k velmi oblíbeným pokrmům, které jsou nenáročné na suroviny. Mezi potřebné ingredience patří brambory, mouka, mléko, vejce, sůl, česnek a majoránka. A která mouka je do těchto placek vhodnou volbou?

Připravit bramboráky zvládne každý začátečník. Jak je to ale s přidáváním mouky a která je tou nejvhodnější? Odpověď mnohé z vás překvapí, protože co rodina, to jiný recept, zvyk i použitý druh mouky. A v čem se liší? To vám prozradíme právě teď.

Z které mouky se dělají bramboráky

Bramboráky se mohou připravit s hladkou, polohrubou, ale dokonce i s hrubou moukou. Není ji potřeba mnoho a ve spoustě případů se nemusí použít vůbec.

Lahodně křupavé bramboráky však připravíte nejlépe tehdy, pokud zaměníte mouku za strouhanku. A jak děláte bramboráky vy? Zkuste si udělat křupavé bramboráky podle našeho videoreceptu, který vás provede jejich přípravou krok za krokem:

Komentáře

Harypot: Ano, to je zmíněno v závěru článku, přesto mnozí upřednostňují mouku. :-8

Do bramboráku místo mouky dávám Hrašku. (Hrachovou mouku) Dodá další chuť a bramboráky jsou křupavé.

Prosím do bramboráku žádná mouka nepatří, ani hrubá! Do bramboráku místo mouky dávám strouhanku ne moc a pak jste křupavější a střapatější nepapali :-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky