Z které mouky se připravují bramboráky? Poradíme, která je na ně nejlepší
Bramboráky patří k velmi oblíbeným pokrmům, které jsou nenáročné na suroviny. Mezi potřebné ingredience patří brambory, mouka, mléko, vejce, sůl, česnek a majoránka. A která mouka je do těchto placek vhodnou volbou?
Připravit bramboráky zvládne každý začátečník. Jak je to ale s přidáváním mouky a která je tou nejvhodnější? Odpověď mnohé z vás překvapí, protože co rodina, to jiný recept, zvyk i použitý druh mouky. A v čem se liší? To vám prozradíme právě teď.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Z které mouky se dělají bramboráky
Bramboráky se mohou připravit s hladkou, polohrubou, ale dokonce i s hrubou moukou. Není ji potřeba mnoho a ve spoustě případů se nemusí použít vůbec.
- Hladká mouka udělá bramborákové těsto jemné jako obláček a krásně ho spojí.
- Polohrubá mouka je univerzální volbou, do bramboráků je používána velmi často, stejně tak i mouka hrubá, která dodá bramboráku křupavost.
Lahodně křupavé bramboráky však připravíte nejlépe tehdy, pokud zaměníte mouku za strouhanku. A jak děláte bramboráky vy? Zkuste si udělat křupavé bramboráky podle našeho videoreceptu, který vás provede jejich přípravou krok za krokem:
Komentáře
1. 9. 2024 20:40
1. 9. 2024 20:12
1. 9. 2024 09:32